Трио вицепрезиденти в борбата

Новият Управителен съвет на федерацията по борба гласува на първото си заседание обещаните на общото събрание промени. На него Валентин Йорданов бе преизбран за пети мандат със 100:0 гласа. Легендата ще има трима вицепрезиденти, отговарящи за отделните стилове.

Световният шампион и дългогодишен лидер на „Славия -Литекс" Николай Гергов ще контролира делата при класиците. Друг медалист от големи първенства и бивш ас на „Левски" - Тодор Ангелов, ще отговаря за женската борба. А на треньорското величие Огнян Макавеев е поверен сектор „свободна борба". За генерален секретар на централата е утвърден Рахмат Сукра, шампион на планетата от Токио-90 и кадър на ЦСКА.

За маркетинга и рекламите във федерацията ще имат грижа завърналият се в управата Гриша Ганчев и Младен Михалев, които имат дългогодишен опит като бизнесмени и като собственици на футболни клубове - съответно „Литекс" и „Славия". Комисията за връзка с общините и клубовете оглави Васил Сайменов, превърнал се в пример с успешния си модел на работа в Самоков.

Новият Управителен съвет прие да работи активно с президента на Европейската централа и член на бюрото на международната федерация (UWW) Цено Ценов, за да е в тон с процеса на генерални промени в най-древния спорт. Най-важните състезания за националите ни през 2015 година са Европейските игри в Баку през юни и световното в Лас Вегас (8-13 септември).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт