Изпълкомът пресява проблемните отбори за „А“ група

ЦСКА и „Локомотив“ (Сф) са най-проблемни от осемте клуба в „А“ група, подали документи за европейски лиценз. Заседание на комисията, която е на пряко подчинение на УЕФА, уточни неизчистените и неуредени задължения на двата софийски гранда и ще им отправи препоръки. Но е ясно, че към края на април „червени“ и „червено-черни“ много трудно ще изпълнят условията за участие в евротурнирите.

Но се очаква и двата клуба да нямат проблем с мястото си в „А“ група и за следващия сезон. Специално заседание на Изпълкома на БФС ще определи критериите, които те да изпълнят за участие в родния елит. Подобно изискване вероятно ще се наложи и към други два отбора с проблеми - „Локо“ (Пд) и „Ботев“. Вероятно ще има и по-обстоен оглед и на ситуацията с тимовете, които влизат от „Б“ група. „Монтана“ също не е изряден с документите и има стари задължения, които не е погасил или разсрочил. Сигурният нов член на елита ще трябва тепърва да изпълнява предписания на Лицензионната комисия, за да няма проблем с гастрола си в „А“ група догодина.

Членовете на Изпълкома начертаха параметрите, по които лишеният от лиценз за Европа тим на ЦСКА бе допуснат до участие в „А“ група и през 2008 г. Тогава „червените“ бяха шампион, но не получиха лиценз за Европа.

Така се очаква да се процедира и сега, ако се стигне до отказ за някой клуб. Може да имаме пак ситуация с шампиона, тъй като „Локо“ (Сф) все още е и в битката за титлата. Ако и „червено-черните“, и ЦСКА стигнат до европейски квоти като класиране, но не успеят да покрият изискванията за лиценз, „Берое“ и „Литекс“ са готови да ги заменят, ако евентуално са по-назад в таблицата.

Телевизията, която притежава правата за излъчване на „А“ група, също вече е сондирала с фактори в БФС има ли проблем с участието за догодина на най-гледаемите отбори. ЦСКА и „Локо“ (Сф) определено са сред тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ