На 17 юли 2018 да почерпят

Вижте Илиана Раева по бански (МНОГО СНИМКИ)

Джон Маккейн: Пресконференцията на Тръмп с Путин беше срам

Пловдив посрещна частица от мощите на свети апостол Андрей Първозвани

Москва скастри Заев заради твърденията му за руска намеса в протестите в Македония

Александра Митева, БАБХ: Наличието на чума бе установено на 23 юни и потвърдено от френска лаборатория

Кметът поздрави бургаски спортисти

Нов данък „Градушка” удря цените на масовите застраховки

Тръмп – Путин, четири часа, които могат да променят света (обзор)

МОН въвежда промени в датите на изпитите след 7-ми клас и ваканциите

Предлагат стандарт „планински продукт“ Обсъждат данъчни стимули за определени региони

Вижте НА ЖИВО как Франция посреща шампионите си (ВИДЕО)

С акции погват травеститите на бул. „Христо Ботев“ в София Столичната община няма да глобява за качване с колело по бордюр

Затягат граничния контрол заради чумата (обзор) АПИ ежедневно ще почиства пътя преди контролните пунктове

Румен Порожанов: Чума наистина има и тя е потвърдена с всички лабораторни проби

Съдят мъж, отсякъл крака на куче

В Кюстендил започна дело за насилие над животни. На подсъдимата скамейка в Районен съд седна 67-годишният Петър Стоилов от село Пелатиково, община Невестино. Окръжна прокуратура в града повдигна срещу него две обвинения – за жестокост към животно, за което законът предвижда до три години лишаване от свобода и глоба от 1000 лв. до 5000 лв., и за закана за убийство, за което наказанието е лишаване от свобода до шест месеца или с глоба от сто до триста лева.

Случката е от 14 март миналата година, когато овчарят в село Пелатиково Евгени Стоянов минал покрай къщата на Стоилов, намираща се в края на селото. Заедно със стадото имало и куче пазач, което непрестанно лаело. Ядосан, Стоилов изскочил от къщата си с малка брадвичка, като с един замах отсякъл крака на кучето Шаро, след което, без да проговори, се върнал в къщата си, съобщава struma.bg.

„Беше много страшно, първо много се изплаших, а после дни наред се тревожих за Шаро. Като видях какво е станало, веднага прегърнах кучето и се върнах в дома си, там повиках и ветеринарния доктор”, разказал пред разследващите Стоянов.

Наложило се ветеринарният доктор да направи две операции на кучето Шаро, за да му пришие крака, но въпреки всичко животното вече не си движи този крак, разказал Е. Стоянов.

Тъй като делото е първото по рода си в Кюстендилско, съдия Проданова, председателствала съдебния състав в КРС, назначила и експертиза на кучето, която показала, че въпреки че животното е на 11 години и вече е физически здраво, то кракът му е неподвижен и кучето не може да изпълнява задълженията си като пазач. Според документите за двете операции сем. Стоянови платили 300 лв. на ветеринарния доктор.

Десет дена след случката агресията на Петър Стоилов се проявила отново, когато случайно срещнал съселянина си на пътя между две от махалите на селото. Петър, който носел същата брадвичка, се заканил на овчаря с думите: „С това секире отрезах на кучето крака и с него ще ти отрежа главата“.

Стоянов, който няколко месеца преди това прекарал инфаркт, отишъл в полицията и разказал за действията на съселянина си.

По време на първото съдебно заседание подсъдимият Петър Стоилов призна всичко, записано в обвинителния акт, и поиска съкратено съдебно следствие. В резултат той получи присъда от една година условно с тригодишен изпитателен срок.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.