Арести за дрога в Сливен, разбиха нарколаборатория

Масирана акция срещу разпространението на дрога край училищата, интернет-клубовете, заведенията и други места, посещавани от ученици и младежи, провежда полицията в Сливен. Извършени са проверки на стотина обекти и на над 370 лица. Разбита е поредната нарколаборатория за метаамфетамини. Задържани са 7 души, образувани са 6 досъдебни производства. Десет непълнолетни ученика от Природо-математическата гимназия и Гимназията по електротехника, в които са били намерени минимални количества марихуана, са били отведени до полицията и предадени на Детска педагогическа стая. Това са резултатите от специализираната полицейска операция, която продължава и през следващите дни – съобщи старши комисар Чавдар Божурски, директор на ОД на МВР-Сливен.

Уличен за нарколабораторията е 28-годишният Веселин И., осъждан, лежал в затвора, криминално-проявен за дрога и кражби. В квартирата му в кв."Дружба" са открити няколко грама метаамфетамини, таблетки с лого, червен фосфор, йод на кристали и други вещества за нелегалното производство, две везни, сумите от 650 евро и 4200 лева. Нарколабораторията или всичко необходимо за производството на синтетичен наркотик е била пренасяна в куфар. Веселин И. е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Лицата, срещу които се водят останалите 5 досъдебни производства, са били хванати при проверки край учебни заведения, на улици в областния град и Нова Загора. Трима от тях са на възраст 18 години. След 24 часа в полицейскя арест те са освободени. Чакат се резултати от назначените експертизи. «Един от тези случаи е по бързото производство. След като приключат експертизите, ще бъдат предявени обвинения» - заяви зам.-ръководителят на Окръжната прокуратура в Сливен Веселин Гангалов.

"Разпоредил съм тази операция да продължи без крайна дата" - каза ст.комисар Божурски. От началото на 2014г. досега сливенската полиция е иззела 70 кг марихуана, 12 кг хероин, близо 1 кг метаамфетамини, разбити са 11 нарколаборатории. Задържаните за дрога лица са 127, като 124 досъдебни производства са изпратени за съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право