Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Има купувач за ТВ7, твърдят журналисти от медията

Редакторите и репортерите на TV7 категорично отказват да приемат, че те трябва да носят отговорност за бизнес решенията на собствениците на медия. Те смятат, че действията на частния съдия изпълнител са с единствена цел да бъде спряна телевизията, защото няма предприети действия срещу никой от другите длъжници на КТБ.

“Много от колегите си тръгнаха от TV7, когато започнаха проблемите с КТБ. Смятам, че всичките ни грехове вече са изкупени, доколкото изобщо сме ги имали. Наказанието е срещу нас, които останахме”, заяви новинарката Валя Войкова пред Нова тв.

Припомняме, че вчера по искане на синдиците на КТБ частен съдебен изпълнител влезе заедно с полиция в сградата на телевизията. Журналистите отговориха с жива верига. Привечер те организираха и спонтанен протест срещу случилото се.

„Те не бяха дошли да изземат конкретно описано имущество. Те са получили инструкции да спрат телевизията. В 21 век това е абсурдно. Някой идва и иска не да си свърши работата, а да затвори телевизията”, каза журналистът от ТВ7 Атанас Атанасов.

Част от имуществото в списъка вече е изнесено. Сървърът обаче още е там и телевизията продължава да работи.

“Една година телевизията е подложена на истински тормоз. Въпросът е защо и кой иска да я затвори”, заяви журналистката Валентина Войкова, като зададе въпроса дали ТВ 7 е най-големият длъжник на КТБ.

„Бареков си тръгна от тази медия преди доста време. По негово време е имало доста вътрешна съпротива за някои от решенията. Сега се чувстваме по-спокойни. Вече изкупихме вината за него”, допълни журналистката.

“Докато моите роднини протестираха, аз бях в студиото на ТВ7. Привикваха ме да ми кажат, че гледам отегчено, когато включваме по телефона Бареков”, разкри Лара Златарева

Журналистите заявиха, че медията иска да си плати дълговете. По думите им ръководството се е свързало с хората, които трябва да вземат тези пари, но те не искат да ги вземат.

“Хората, които искат да поемат тези дългове и да ги изплатят, вече два месеца не им се дава възможност да купят телевизията”, уточни Златарева.

Журналистите заявиха, че има купувач за TV7, но не знаят кой е собственик на медията.

Припомняме, че телевизията има кредит към КТБ, който е бил обезпечен с телевизионната техника. След фалита на КТБ, дългът вече е към държавата. Според изпълнителният директор Кирил Благоев на ТВ7 вече е бил изработен списък, по който да се иззема собственост, за да може медията постепенно да си покрива дължимото. Изненадващо, обаче, се започва от сървъра на медията, чрез който реално се излъчва. “По този начин те ще увредят имущество на телевизията за десетки милиони”, коментира Кирил Благоев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете