Майката на жената със СПИН, починала от пневмония, прибра трупа й с катафалка

Майката на починалата 30-годишна жена с тежка пневмония, усложнена от ХИВ/СПИН , е пристигнала завчера в Благоевград с траурна агенция, за да прибере трупа на дъщеря си, пише struma.bg.

Младата жена бе приета по спешност в реанимация на МБАЛ - Благоевград в събота, изпаднала в критично състояние, след като й е оказана първа помощ от екип на Спешна помощ - Рила. Поради реагирането на положителна проба за ХИВ инфекция при направения диагностичен тест са взети и кръвни проби, които са изпратени за потвърждение в националната лаборатория за ХИВ/СПИН в София. Резултатите от изследванията за СПИН се съхраняват в специален регистър, лицата са в пълна анонимност, работи се не с лични данни, а под номера, казаха лекари.

Припомняме, че в реанимация бяха взети предпазни мерки, пациентката бе поставена под болнична изолация още при първите съмнения, че е болна от СПИН. От Здравната инспекция в Благоевград поясниха, че при подобни случаи се работи по схема, всички здравни работници, които желаят, ще се изследват най-рано след месец. Няма основание за паника и напрежение, медиците, работещи в болницата, са обучени как да обслужват такива пациенти, казаха здравни експерти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони