Член на Ислямска държава потопи главата на 19-годишна в нафта, за да я пречисти преди да я изнасили

Член на групировката Ислямска държава (ИД) е потопил главата на 19-годишно момиче в барел с нафта и след това се гаврил сексуално с нея, съобщава hurriyetdailynews.com.

"Чеченецът ме завлече в жилището си, потопи главата ми в петрол и крещеше, че само това ще може да ме пречисти. След това зверски ме изнасилваше в продължение на три дни", разказва момичето, наричано от журналистка на изданието Далия. Тийнейджърката е една от малкото язидки (последователка на кюрдска религия, обединяваща юдаизъм, християнско, ислям и традиционни вярвания), спасила се от сексуалното робство. Тя и други нейни сънароднички и сестри по съдба разказват как джихадистите се гаврили с нея и други жени.

Друга оцеляла разказва как бойците са превърнали местното училище в борса за жива плът. Младите жени били отделени от по-възрастните, а често момичетата са били препродавани и подарявани на джихадистите като награда. Момиче пояснява как няколко пъти е сменяла "собствениците си", но промяна в отношението е нямало.

Още една жертва на мюсюлманските екстремисти разказва как нейният "господар" всеки път, когато я изнасилвал твърдял, че изпълнява заповед на халифа. Починалият наскоро лидер на ИД – Абу Бакр ал Багдади се провъзгласи за висш духовен водач на мюсюлманите-сунити. Титлата е премахната в началото на 20- те години на миналия век.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят