Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Главният секретар на МВР знаел колко са полицаите в сградата на ТВ7

Главният секретар на МВР следеше процеса и знаеше каква е цялата бройка на полицаите. Беше ме информирал защо се е наложило увеличаването на бройката в сградата на ТВ7. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

“Бройката им се оказа реално повече, отколкото той знаеше, което е естествено. Те са повикали хора от различни места, които да се включат и така се е случило струпването. Да се намери балансът винаги е по-трудната задача, затова не виждам никаква преднамереност в тяхната активност, насочена срещу медията. Решили са да си изпълнят много добре задачата и малко са прекалили”, обясни Бъчварова и посочи, че това са вътрешни наши отношения, които се надява да изяснят.

Полицаите са получили информация, че има съпротива, отказано е било да се предостави съответната техника. Самият списък е по някаква друга логика съставен, но указанието е било да се започне с тази техника, която е с най-висока стойност. Не знам дали това е най-правилното решение, не зависи от мен и затова са се насочили към сървъра”, обясни вицепремиерът и добави, че това е тема, която позволява спекулации.

“Аз съм доволна, че успяхме да овладеем ситуацията, защото можеше при неизясняване на обстоятелствата да продължи и всички да се чувстват застрашени”, уточни Румяна Бъчварова.

Относно заплахата от терористичен акт, насочен към България, Бъчварова подчерта, че няма официална информация. “Работим с официална и неофициална информация. Тогава, когато преценим, че трябва да има официално обявяване, го правим. Когато оценяваме риска по друг начин, взимаме мерки, за да не го допуснем. Преценили сме, че такава заплаха не е с висока степен на достоверност”, каза Румяна Бъчварова.

Във връзка с информация за затворено еврейско училище, тя обясни, че това е решение на тези, които се занимават със сигурността на училището имат такива правомощия да предложат на директора какво да направят.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.