Ретро музей на соца отваря врати в Деня на труда

Ретро музей, в който оживява целия бит на българите от времето на социализма, отваря врати в Деня на труда във Варна. Експозицията е дело на бизнесмена и колекционер Цветан Атанасов и е разположена на площ от 4000 кв. м в Grand Mall.

Български цигари без филтър, руски прахосмукачки, домашни потреби от ГДР, любимата на "гларусите" полска козметика, руски одеколони делят място с 50, произведени в някогашния СИВ автомобила - "Волга", "Трабант", "Москвич", "Шкода", "Жигули". Бижуто в колекцията от напълно реставрирани соцвозила е лимузината "Чайка ГАЗ-13", разхождала членовете на Политбюро на БКП. Музеят оживяват восъчни фигури - на вождовете Тодор Живков, Леонид Брежнев, Фидел Кастро, но и на любими звезди като Георги Парцалев, Тодор Колев, Емил Димитров.

Входът за единствения у нас музей в мол ще е 19 лв. за възрастни, 12 лв. за тийнейджъри и 2 лв. за деца до 12 г. Въпреки солените цени организаторите са убедени, че експозицията ще привлече интереса не само на чуждите туристи, но и на българи на всякаква възраст.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони