Производителят на китарите “Гибсън” е пред фалит

Германски военни в Източна Европа се оплакват от липса на зимно облекло

Мадуро поиска диалог с Тръмп

Фърги за се извини за гавра с химна на САЩ (ВИДЕО)

Русия ограничава продажбата наа алкохол за Мондиал 2018

ЕС може да спести 25 млрд. долара годишно с ползване на повече зелена енергия

Откриха антична сграда при ремонт на улица в центъра на Пловдив

Гърция ще получи транш от 5,7 млрд. евро през пролетта

Времето ще бъде облачно

Слави и Ку-ку бенд забиват в O2 Арина в Лондон на 9 юни Най-голямата зала в Европа ще отвори врати за родните музиканти

Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Депутатът Мартин Димитров предлага 4 мерки как държавата да събере парите си от КТБ

Четири мерки затова как държавата трябва да събере парите си от КТБ предлага депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров. „Трябва да бъде предприето международно разследване от компания, която е специализирана в разкриване и връщане обратно на пари, които са били част от такава схема, като тази на КТБ. Новият шеф на ДАНС трябва да проведе вътрешно разследване по темата”, коментира в парламента народният представител от Реформаторския блок Мартин Димитров, цитиран от “Фокус”.

Като трета мярка той посочи синдиците да могат да оспорват извършените прихващания, независимо от обявената дата на несъстоятелност. „По време на специалният надзор депозитите не са изискуеми, което значи, че с тях не могат да се правят прихващания”, даде за пример той.

Димитров посочи, че е отправил и запитване в рамките на парламентарния контрол към финансовия министър Владислав Горанов кои и какъв обем прихващания, вече са атакувани или ще бъдат от постоянните синдици.

„Трябва да направим всичко възможно парите да бъдат върнати обратно”, подчерта Мартин Димитров.

Като четвърта мярка той посочи това държавата да може да предостави банкова гаранция на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, който да вземе кредит и да върне по-рано парите на държавата, а той да бъде връщан от вноските, които фондът събира от търговските банки.

На въпрос за законовите промени, които бяха приети от парламента, Мартин Димитров отчете, че мерките, които те са инициирали в началото са за прозрачност и отчетност на ФГВБ и той да праща докладите си в парламента. „Записахме, че прихващания, които са правени в условия на специален надзор, са недействителни, т.е. могат да бъдат оспорени. Също освобождаване на обезпечение по време на специален надзор също може да бъде атакувано”, разясни народния представител. „Това са все мерки за защита интересите на държавата”, обобщи той.

Попитан за необходимостта от публични списъци, Димитров уточни, че това е част от питането към Горанов – какво са направили синдиците до момента с прихващанията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.