Осъдиха на 3 години затвор сводница, принуждавала жени да проституират във Виена

29-годишна жена от Провадия бе призната за виновна, че през месец април 2010 год., набрала 22-годишна жена, с цел да бъде използвана за развратни действия в австрийската столица Виена. Пострадалата е била въведена в заблуждение, че ще й бъде осигурена добре платена работа като чистачка в чуждата държава и ще бъде настанена в квартирата на други познати на подсъдимата, съобщава petel.bg.

След пристигането на пострадалата във Виена тя започнала да проституира в посочен от подсъдимата клуб, като голяма част от заработените там средства й били удържани, под предлог че са необходими за плащане на квартирата и погасяване на стар семеен дълг. В средата на месец май потърпевшата успяла да спре предоставянето на сексуални услуги и да се прибере в България, където подала жалба за случилото се с нея.

29-годишната сводница е осъдена на 3 години лишаване от свобода, отложено с 5 години изпитателен срок, както и глоба в размер на 10000 лева.

Друг подсъдим по делото – 56-годишен мъж от Варна, бе оправдан по повдигнатото му обвинение за транспортиране на отделно лице през ГКПП „Дунав мост“, с цел да бъде използвано за развратни действия в чужбина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини