Ученичка скочи от втория етаж, за да докаже любовта си

Момиче от социалния дом във видинското Ново село скочи от втория етаж на местното училище, за да докаже любовта си пред гаджето.

Инцидентът е станал около 8,50 ч в четвъртък по време на междучасие в СОУ "Св.св. Кирил и Методий" в селото.

Ученичката е приета по спешност в болница "Св.Петка" със счупени прешлени. Видинските лекари извършват множество изследвания, за да се установи дали пострадалата има вътрешни наранявания.

Заради инцидента на крак се вдигнаха социални работници, служители от Регионалния инспекторат по образованието и представители на Детска педагогическа стая.
15-годишната се хвърлила демонстративно през прозореца пред очите на двама свидетели, единият от които нейния възлюбен съученик.

"Сега ще скоча, за да разбереш, че те обичам", изрекла влюбената тийнейджърка на своя "Ромео" и скочила.

"Труд" научи, че пострадалата ученичка живее от няколко месеца в преходното жилище социалния дом в с. Ново село, където е настанена с решение на съда от август миналата година.

Преди това момичето, което е дете в риск, е било настанено в "Кризисния център" във Видин. Тогава сигналът в отдела за "Защита на детето" постъпил от видинско училище, където момичето било ученичка в 8 клас. От школото алармирали, че детето бяга от часове, има съмнителни връзки с пълнолетни мъже от ромски произход, а през почивните дни ходи при възрастен мъж в село Градец.

Пред социалните работници момичето разказало, че извършва сексуални услуги срещу заплащане с възрастни мъже от с. Градец и Видин. С получените пари си купувало "цигари и нещо за ядене". Момичето било отвеждано всеки петък от мъж, който я взимал с колата си и откарвал в дома си във видинското село. По думите на детето, майка й знаела и одобрявала всичко това.

Социалният доклад по случая сочи, че родителите на момичето, които са разделени, не полагат грижи по отглеждането и възпитанието му. Майката, която има общо 6 деца, пък е с интелектуален дефицит и ниска здравна култура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини