Депутатите пак излизат в дълга ваканция, връщат се на работа на 7 май

Народните представители излязоха в нова почивка и по програма ще се съберат отново в пленарна зала чак на 7 май, предаде БГНЕС.

Заради Деня на труда 1 май депутатите няма да работят в петък, а от парламентарен контрол ще бъдат "спасени" и министрите от кабинета "Борисов". Те пропуснаха контрола и през миналия петък, тъй като заседанието бе удължено заради приемане на законопроекти, а и повечето министри воглаве с Бойко Борисов участваха в изнесеното правителствено заседание в румънския град Крайова. Парламентарен контрол нямаше и в седмицата преди това, тъй като тогава Народното събрание беше във Великденска ваканция.

По традиция в четвъртък се провеждат и заседания на парламентарните комисии, но вероятно във връзка с утрешния почивен ден и предстоящите два почивни дни - събота и неделя, днес нито една комисия няма насрочено заседание. По всяка вероятност неработни за депутатите ще се окажат и понеделник и вторник, а тъй като сряда също е почивен заради Гергьовден, народните избраници ще се завърнат в пленарна зала на 7 май.

Така на практика е възможно депутатите да се сдобият с нова едноседмична ваканция, макар и такава да не е гласувана официално, нито е предвидена в правилника на НС. Първото редовно пленарно заседание е насрочено за 7 май, четвъртък, от 9.00 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини