Николай Гигов не се яви в съда да каже за заемите, които давал на Галеви

Екскметът на Дупница Първан Дангов е ходил лично при дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов. Двамата често привиквали в резиденцията си в Ресилово бившия градоначалник. Това разказа вчера самият Дангов, който се яви като свидетел по делото за конфискация на имуществото на братята в Окръжен съд – Кюстендил, изнася подробности от съдебната зала "Монитор".

„Познавам Братя Галеви като граждани на Дупница, след като станах кмет през 2003-та година. Познавам ги, тъй като те имаха активна обществено-политическа позиция по отношение на местното самоуправление. Имаха влияние върху дясната група от съветници в Общинския съвет, чийто председател бе Панчо Панайотов. Срещите ми с тях са били по тяхно настояване във връзка с решаване на въпроси от местното самоуправление. Ходил съм и в Ресилово”, заяви в съдебната зала екскмета Първан Дангов.

По време на процеса особените представители на Галеви не се отказаха от показанията на оръжейния бос и президент на ФК Локомотив София Николай Гигов. Той бе нередовно призован, а призовкарите не бяха го намерили нито на домашния адрес, нито на стадиона в София. Бащата на телевизионната водеща Ели Гигова ще бъде призован от съда за четвърти път по делото.

Неговите показания изясняват договори за паричен заем, който е дал на Ангел Христов и Пламен Галев. Според данните на нотариус Сийка Милева в нейните архиви има отразени 4 такива договори. Първите два заема са подписани на 20 януари 1999 г. с Пламен Галев и Ангел Христов. Според тези договори Николай Гигов, дава по 100 хиляди лева с условието, че парите трябва да бъдат върнати в 5-годишен срок.

Още неизтекъл срокът за връщане на първите две по 100 000 лева, Братята получават нови заеми, от по 100 000 лева от Николай Гигов, като срокът за връщане е отново 5 години. По делото обаче така и няма представени доказателства дали тези заеми са върнати, или Братя Галеви все още дължат пари.

Процесът срещу бившите дупнишки барети, известни като Братя Галеви, тръгна по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Общото им имане възлиза на стойност 4 250 189 лева и касае девет луксозни автомобила, недвижими имоти и дялове от фирми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право