Бирник описва болница

В голямо притеснение изпаднаха поповчани в четвъртък, когато плъзна слух, че частен съдебен изпълнител е запечатал общинската болница заради дълг от 1,6 млн. лв. Проверка на "Труд" установи, че болницата работи, но се описват имотите й и може да се стигне до публична продан на активи.

Частен съдебен изпълнител отиде да снима болницата заради дълга, който е за санирането й през 2011 г. Според договора за ремонта лечебницата трябвало да плаща всеки месец по 25 000 лв. в продължение на 5 години, но не успявала да изпълни ангажимента си и строителят потърсил правата си.

"При описването на имотите са включили и сгради на общината, които не са в активите на болницата, и ние заведохме дело. Решихме да предложим 8 общински имота срещу дълга на болницата, за да не се стигне до затварянето й", каза кметът на Попово д-р Людмил Веселинов.

"Труд" се свърза с частния съдебен изпълнител Стойко Аспарухов, който потвърди, че е в болницата. Той уточни, че вещо лице прави снимки. По процедура предстои оценка и може да се стигне до публична продан, но Аспарухов се надява, че ако започне плащане, всичко ще бъде спряно.

"Засега няма нищо да продаваме. Уведомен съм за решението да се предложат общински имоти. Вярвам, че проблемът ще се разреши, защото и аз съм притеснен от такава продажба на болница", каза той.

Болницата в Попово е създадена през 1909 г. и обслужва града и околните села.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони