Мъри готов да напусне „Астана“

Бившият шеф на Общинска банка Александър Чакалски временно оглави „Топлофикация София“

Цар Симеон II прие в двореца “Врана” бившия премиер на Македония проф. Владо Бучковски

Разкриха подпалвач, изпепелил „Лада” на съсед в монтанско село

100 000 лева гаранция за бившия финансов министър Стоян Александров

Утре у нас пристига сръбският президент Александър Вучич

Съдебната охрана в Монтана протестира, раздаваха бонбони

Илияна Йотова връчи български документи на спасителя от Лим Сафет Баличевац

Задържаха петима, докато произвеждат синтетичен наркотик

Поздравихме Кувейт за Националния празник Посланикът у нас Н. Пр. г-н Якуб Ал Атиики даде грандиозен прием в хотел „Маринела”

Юнкер тръгва на балканска обиколка Ще посети Македония, Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина и Косово

Китай с мерки срещу стриптийза по време на погребения

Раздадоха вторите Lifestyle Awards Емануела, Константин, Криско, Мегз, Фики и Тита сред големите победители на вечерта

Моу се превръща в бедствие

Стоян Александров с две обвинения за банкови сделки без разрешение

Ново видео показва: Акушерката първо бие, после гали (обзор)

След като зверски пребива 4-дневното бебе, няколко часа по-късно акушерката Емилия Ковачева гали новороденото и му слага биберон. Това се вижда от ново видео от нощта на 17 срещу 18 април в болница “Софиямед”, пуснато вчера в bgdnes.bg.

Акушерката е обвинена, че се е опитала да убие бебето. Тя била дежурна, когато към 1,40 ч през нощта Никол заплакала. Ковачева побесняла и започнала да удря шамари, а по-късно и юмруци на детето. Тя дори хванала бебето за гърлото с една ръка и го вдигнала от креватчето му, за да го души. Удряла го и в рамката на легълцето. След зверството Никол бе със счупен череп и мозъчен оток, но в момента състоянието й е добро.

Вчера адвокат Владислав Янев обжалва постоянния арест на клиентката си пред Софийския апелативен съд (САС). “Всичките колеги на Емилия говорят за нея добро”, каза Янев. Пред магистратите той опроверга и слуха, че голямата дъщеря на акушерката е наркозависима и че ще се лекува в Испания. “Тя ще учи микробиология там”, поясни адвокатът.

Той обяви още, че видеозаписът с побоя е незаконен. И добави, че е изпратил сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров да разследва как клипът е попаднал в медиите.

Прокурор Димитър Арабаджиев обяви вчера, че в онази нощ дежурните лекари на “Софиямед” са бездействали. Той подчерта, че ако не е била намесата на докторката от следващата смяна, момиченцето можело да издъхне.

Магистратите не се съгласиха с извода на съдия Пенка Велинова от СГС обвинението на Ковачева да е нанасяне на тежка телесна повреда, а не опит за убийство. Те видяха пряк умисъл в стореното от акушерката. САС отче, че на сутринта тя не е посочила какво точно е състоянието на бебето. Затова оставиха Емилия Ковачева в следствената килия.

Национален протест под наслов „Защити Никол! Тя е бебе!” готвят десетки градове в неделя. Демонстранти от София, Варна, Пловдив, Стара Загора и други градове ще излязат в 13 ч в подкрепа на малката Никол. Те ще настояват и за максимална присъда на акушерката.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете