Бизнесът събра почти 200 000 лева на пролетен бал

Представителите на едрия бизнес, обединени в Конфедерацията на работодателите и нидустриалците в България (КРИБ), събраха за една вечер близо 200 000 лева за старта на „Академия Икономика“. Балът се организира за първи път и се проведе в сряда вечерта в салоните на Международния изложбен център в столицата.

Всеки от 500-те гости е платил по 350 лева куверт. Със събраните пари ще се финансира новата инициатива, която предвижда отпускане на стипендии за студенти и стажове във фирми членки на организацията. Изборът на студентите ще се прави с конкурс, като половината от необходимите средства ще дава академията, а другата половина - фирмата работодател.

Пролетният бал бе уважен от премиера Бойко Борисов, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, всички икономически министри, депутати и шефовете на фирмите, обединени в КРИБ. Премиерът пристигна последен към 20 часа и бе настанен на една маса с кмета на София Йорданка Фандъкова, шефа на КРИБ Кирил Домусчиев и половинката му, както и бившия председател на организацията Огнян Донев и съпругата му. От министрите само регионалният Лиляна Павлова, енергийният Теменужка Петкова и екоминистър Ивелина Василева пристигнаха сами.

Мъжете бяха със задължителния смокинг (с изключение на премиера), а дамите - с дълги вечерни рокли. Погледите събра шефката на радио К2 Илияна Беновска, която се бе издокарала с ярка електриковорозова рокля, която можеше да се забележи поне от километър. За музикален фон при пристигането на гостите бяха подбрани популярни класически произведения.

Бойко Борисов, който бе патрон на бала, връчи две награди, асистиран от Домусчиев. Едната бе в категория „Качество” и бе присъдена на “Асарел-медет” АД. Приза получи лично председателят на Надзорния съвет на компанията проф. Лъчезар Цоцорков. Втората награда от премиера получи “Сименс”. Тя бе приета от главния изпълнителен директор на „Сименс България” Боряна Манолова.

В категория “Растеж” също бяха отличени две компании - “Трейс Груп Холд” АД и “Ден и нощ”. Призовете връчи министърът на икономиката Божидар Лукарски. В категорията “Иновации” победители са Пощенска банка и “Каолин” АД. Голямата награда от името на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев спечели “Минстрой”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес