Румен Петков: Проф. Петканов беше човек с развито чувство за справедливост

Проф. Георги Петканов беше човек с много силно развито чувство за отговорност и справедливост. Това каза пред „Фокус” заместник-председателят на АБВ Румен Петков във връзка с трагичната вест, че проф. Георги Петканов е починал.

„Проф. Георги Петканов беше министър на вътрешните работи в кабинета на Симеон Сакскобургготски и след това министър на правосъдието в кабинета на Сергей Станишев. За него искам да кажа три неща – първо, това е човек с много силно развито чувство за отговорност и справедливост. Второ, беше човек с невероятно чувство за хумор. Той съумя да внесе много спокойствие в МВР, беше основоположник на преустановяването на политическите разправи, гонки и чистки. С много настроение, но и с много воля направи много за пълноправното присъединяване на България в ЕС”, заяви Петков.

Той посочи, че си спомня тежките преговори, които са водили заедно с проф. Петканов с ЕК и лично с нейния първи вицепрезидент Франко Фратини. „Проф. Петканов беше изключителен човек с невероятно излъчване и същевременно с много скромност. Скромно живя и работи, но с много приятели. Лично аз се гордея, че съм един от тях”, каза още Румен Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини