Шият 100 костюма за попоперата "Рибарят и неговата душа"

Повече от 100 костюма ще бъдат изработени за по-малко от два месеца от екипа на Кремена Халваджиян за спектакъла “Рибарят и неговата душа”, съобщиха от мегапродукцията. Премиерата на зрелищната поп-рокопера се очаква на 19 май в зала 1 на НДК и ще бъде сред акцентите на тазгодишния Салон на изкуствата.

Проектът е изцяло авторски и се продуцира от “Шака Зулу студио”. Музиката е написана от Минко Ламбов по едноименната приказка на Оскар Уайлд, а автор на текстовете на песните и либретото е Анна Топалова. Тя е и режисьор на спектакъла, в който участват Ненчо Балабанов като влюбения рибар, Весела Бонева (русалката), Амалия Ненова (душата на рибаря), Мариана Попова (магьосницата), Димо Алексиев (Оскар Уайлд) и др.

Поради изключителната сложност на отделните елементи някои от приказните костюми (напр. на октопода) за “Рибарят и неговата душа” ще бъдат произведени ръчно от екипа на Кремена Халваджиян. Стилистите ще се опитат да пресъздадат максимално точно съществата, обитаващи морското дъно.

“Повечето костюми за спектакъла са нарисувани от две млади български дизайнерки, които са търсили прилика с типичните морски представители - твърди Халваджиян. - Първоначално продуцентите срещат трудности да ги произведат и да ги направят действителни. Но ние сме научени да правим всичко, дори и на пръв поглед неосъществими проекти. Костюмите са приказни, материите са естествени, предимно коприна. Цветовете и елементите трябва да са така направени, че да се виждат отдалече и да произведат желания ефект.”

Два часа омагьосваща музика, актьорска игра, завладяващи костюми и хореография, обещават създателите на спектакъла. Цената на билетите е от 25 до 60 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура