Утре ще е предимно облачно, но топло

През следващото денонощие облачността ще е по-често значителна – предимно средна и висока. През нощта и до обяд ще е почти без валежи. В следобедните часове на много места ще превали. Вятърът ще е слаб – предимно от югозапад. Преобладаващите максимални температури ще са между 18° и 23°, а минималните сутринта ще са между 8° и 13°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи "Фокус”.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, с превалявания в по-късния следобед и вечерта. Ще духа слаб вятър от южната четвърт и с него дневните температури ще се повишат и максималните ще са 16-20°. Температурата на морската вода е 12-14°. Вълнението на морето е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава облачно време и на много места в следобедните часове ще превали дъжд. Ще духа умерен, по най-високите върхове и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 6°.

В неделя и през първите дни от следващата седмица ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока и средна облачност. Главно в часовете около и след обяд ще се развива и купеста облачност, но само на отделни места ще има слаби краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб. Температурите ще се повишават, по-чувствително дневните. Във вторник максималните в повечето места ще са между 22° и 27°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето