ЦСКА пак нула

ЦСКА отново е на кота 0 при головете и победите през 2015 година. „Червените“ завършиха 0:0 като гост на „Берое“ в Стара Загора. За разлика от предишните двубои обаче сега с Любо Пенев се завърнаха хъсът, и самочувствието. ЦСКА за първи път през годината надигра съперник, особено през второто полувреме.

Любо започна изключително офанзивно. Късметът и вратарят Илко Пиргов попречиха на ЦСКА да не вкара гол. Най-близо до заветното попадение бяха Стефан Николич и Жуан Фелипе. А „Берое“ игра по-скоро за равенство, отколкото да спечели първи домакински успех над „червените“ от четвърт век в „А“ група. Само при една грешка на вратаря Анатоли Господинов „заралии“ бяха много близо до гол. Поделените точки могат да имат пагубен ефект и за двата отбора в битката за Лига Европа. Всъщност ЦСКА дори да се класира, не е ясно дали ще успее да вземе лиценз. През 2015-а двата съперника изиграха два мача на „Армията“ - 1:0 и за „Берое“ и 0:0.

Головата суша на „червените“ вече е над 800 минути. От последния гол на Орелиан Жоаким за 3:1 срещу „Черно море“ на 13 декември мина почти половин година. Шокиращо е, че вече е май, а ЦСКА още чака попадение...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ