Кои зодии вярват в зодиите?

ОВЕН

Отричат

звездобройството

Овенът прелиства вестника и обръща на страницата с хороскопите. Прочита и според настроението или измърморва "Глупости!", или си взема съответната препоръка за деня. Например да не спори с шефа, да купи цветя на гаджето или да се напие от сърце с приятелите. Професионални астролози споделят, че сред клиентите им най-рядко се срещат хора, родени под този знак. Самата идея, че съдбата им не зависи от тях самите, а е предопределена от движението на някакви си небесни тела, е чужда на борбения характер на Овена.

ТЕЛЕЦ

Не уринират

на син камък

Като хора, здраво стъпили на земята, Телците са едни от най-малко суеверните в зодиака. Въпреки това в тях има и известна доза вяра в изотеричното. Случва се да ходят по гледачки и вярват в сънища. Но трудно може да ги убеди човек да уринират на син камък (против уплах) или да отидат да им леят куршум. Те знаят, че хороскопите са само за забавление, но редовно ги четат и вярват в зодиите. За всеки случай спазват съветите на астролога. От тях редовно можеш да чуеш обяснения от рода на “Тя е Риба, затова с нея не се погаждаме”.

БЛИЗНАЦИ

Имат си личен астролог

Струва ви се, че са прекалено отдадени на живота и клюките, за да се интересуват от тези работи. А ако ви издадем, че поне една трета от Близнаците, които познавате, от години си имат личен астролог и вярват непоколебимо във влиянието на планетите? Мнозина дори не излизат от вкъщи, преди да са прочели дневния си хороскоп. Разумът им нашепва, че подобна прогноза няма как да е истина за всичките стотици милиони хора, родени под същия знак. Но сърцето казва друго. То им шепне: “Дай тука вестника да видим какво пише за моята зодия.”

РАК

Пият заради

лош хороскоп

Тези, които вярват в хороскопите, са по-склонни да се предадат на слабостите си, сочи едно проучване. По-вероятно е да се натъпчат с шоколад, да пийнат вечерта по едно - пет-шест пъти. Е, точно такива хора са Раците. Много отговорни, много съвестни и само леееко поддатливи на порока. Как да не са с този кофти хороскоп за деня? Очакват ги неприятности в работата, може да се спънат и да си счупят крак, предупреждава незнаен астролог. За капак ги съветва да не дават пари назаем, защото няма да им ги върнат. Какво му остава на човек, освен да седне и да се напие?

ЛЪВ

Всички други зодии са смотаняци

Лъвът на сълзи може да не вярва, но на зодии - твърдо “да”. Върху характеристиките на 12-те слънчеви знака се гради целият му светоглед. Принципно Лъвовете делят хората на звезди и смотаняци. Звезди са хората, които са по-издигнати от тях в йерархията и трябва да бъдат задминати на всяка цена. Смотаняци са всички останали. Обикновено твърдата вяра на Лъва в зодиите се крепи на факта, че лъвът е царят в природата, а съответно и сред 12-те зодиакални знака. Мнозина си имат тайни суеверни ритуали, с които всекидневно се предпазват от беди и завистници.

ДЕВА

Има някаква

истина в това

Би могло да се очаква, че Девата, като рационален и земен знак, категорично отхвърля тези неща. Всъщност изобщо не е така. Ако ги издебнете, ще се уверите, че и те четат хороскопа си и рядко се сближават с хора, чиито зодии не харесват. Противоречието в душите им се задълбочава от това, че те, макар и да не са суеверни, суеверно вярват в реда, който сами са определили. И най-малката промяна в него е предвестник на злокобни събития, включващи сриването на устоите на цивилизацията, гибелта на човечеството и на самата Дева в частност. Това е един от най-вярващите в зодиите знак.

ВЕЗНИ

Чукат на дърво...

за всеки случай

Не са суеверни и не вярват в зодии, освен когато... решат да се застраховат. Везните нямат сляпо доверие на хороскопа си, но го четат редовно и всеки път, когато имат възможност. Правят го за забавление и ей така, за всеки случай. Както когато човек чука на дърво. Колкото и да са наясно, че това са врели-некипели, в главата им остава едно червейче, което им шушне: “Ами, ако е вярно?”. Ето по тази причина може да ги видите да се съветват с астролог, особено ако става дума за нещо важно, като нов партньор, съдбовно житейско решение и т.н.

СКОРПИОН

Те не вярват,

а знаят

Те са властелините на метафизиката. Не полагат усилие, за да заслужат тази титла - тя им е отсъдена по рождение. Може би това е и причината представителите на този знак да притежават силна, понякога сякаш свръх естествена интуиция. Дори Рибите не вярват повече в зодии от Скорпионите. Ако някой земен знак има желание да им се присмее за това, по-добре да внимава. Може в крайна сметка да се окаже, че именно светът на невидимото е истинският. Скорпионите не вярват, те ЗНАЯТ, че разположението на небесните тела предопределя съдбините ни.

СТРЕЛЕЦ

Прероденият

Тома Неверни

Ако не съществуваше твърдоглаво, здраво закопало копитата си в земята същество като Козирога и опърничаво рогато като Овена, то Стрелецът щеше да е най-големият скептик в зодияка. Оптимисти, присмехулници и празноглавци, те рядко си слагат на сърце някоя и друга несгода. И никога не приписват вината за злополуките на невидими сили. Което е обяснимо, като се има предвид, че са тромави и непрекъснато се блъскат в предмети, падат и се нараняват. Стрелците не вярват в хороскопи, но вярват в зодиите дотолкова, че да знаят коя е най-хубавата - тяхната.

КОЗИРОГ

А дано,

ама надали

43% от хората, които вярват в хороскопи, са с висше образование. Самата идея, че принадлежността към даден Слънчев знак оформя характера ни и това ни прави почтени, неверни, благонадежни, лъжливи или суетни, изглежда на трезвомислещия като пълна глупост. След Овните Козирозите са хората, които най-малко вярват в хороскопи. За тях въпросът стои така: “А дано да е вярно, ама надали.” Колкото и да са разумни, това не ги прави напълно лишени от интуиция. Те познават и видимия свят, и невидимия. Само дето закономерностите им малко им убягват.

ВОДОЛЕЙ

Иди, че ги

разбери!

По въпроса за Водолеите мненията се различават. Според някои те са твърде интелигентни, рационални и изпълнени със съмнение, за да вярват в хороскопи и зодии. Други смятат, че именно Водолеите са най-ревностните привърженици на астрологията. Вероятно и едните, и другите са прави. Най-сигурно би било да се твърди, че Водолеят би вярвал в зодии, ако от него се очаква да не вярва, и обратното. Те просто са прекалено вироглави, за да се впишат в някаква си класация - била тя на хора, които са “за” или “против” нещо.

РИБИ

Не се връщат

от прага

Дали Рибите вярват в зодии? Не само. И в сънища, и в магии. Даже може да се каже, че вярват повече в невидимия свят, отколкото в реалния живот, който се ниже пред очите им. Доверяват се не само на точните чертежи на астролозите, но ако се наложи, ще отидат и врачка да им хвърли боб или да им гледа на кафе. По характер са склонни да обвиняват за несполуките си съдбата, околните или други независещи от тях фактори. Сред последните са лошият късмет и уроките. Затова избягват да се връщат, щом веднъж са излезли от вкъщи. Ако разсипят сол, знаят, че ще вали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл