Герой на социалистическия труд: Мафията, която обсеби властта по време на прехода, спря развитието на България

"Мафията, която обсеби властта по време на прехода, спря развитието на България. Сега всичко се руши и проваля, защото нямаме държава. Тази разруха е най-жестоката национална катастрофа. Много по-страшна е от предишните две". Това каза по bTV героят на социалистическия труд, строителят на „Златни пясъци“ и „Дружба“ Игнат Раденков.

Мъжът, който е построил 5000 апартамента във Варна и със своята бригада е градил повечето от сградите в курортите „Златни пясъци“ и „Дружба“, недоумява в чий болен мозък е хрумнала идеята да се събарят носещи колони на 11- етажния хотел „Вероника“ в „Слънчев ден“, заради което загинаха четирима души.

„Дори самата мисъл да се направи това, е престъпление. В онова време, когато строяхме, бе абсурдно да се прави компромис с конструкцията. Няма значим обект, в който да не съм участвал, защото бяхме най-големият колектив тогава. Работих с 500 души, но не е станала нито една злополука. А сега всичко се руши, защото институциите и комисиите не работят“, коментира Раденков.

На въпроса дали ще има наказани за трагедията в „Слънчев ден“, той отговаря с „не“. Всичко се плаща, всичко се купува, добавя той.
„Процесите стават необратими. Нарушават се устоите на държавата. Ще се спасим, само ако издигнем върховенството на закона“, каза още героят на социалистическия труд.

Днес той взема пенсия от 630 лева, а за медалите, които е получавал заради труда си, казва че за него те имат голяма стойност, защото са спечелени честно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини