Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 март 2018

Златоград завъртя 150 чевермета със 103 гайди

Златоград обра овациите на хиляди туристи дошли на втория поред празник на чевермето днес. Над 150 чевермета завъртя общинската управа и местния бизнес за туристите, а поляната с апетитното изкушение бе огласена от 103-ма гайдари на състава “101 каба гайди”, водени от баш гайдаря Костадин Илчев.

Чеверметата бяха заградени с ограда, а вътре се пускаха само хора облечени в носии. десетки самодейци, общинари и младежи облечени в носии раздаваха на туристите отпечатани на папирус над 20 рецепти на местни родопски ястия.

“Поздравявам кмета на Златоград Мирослав Янчев за тази неговия идея за този празник, който прави вече втора поредна година, за да покаже гостоприемството на родопчани. Всички хотели в Златоград са пълни, което означава, че за да привлечеш българите да остават да почиват в България трябва да им създадеш тази атмосфера”, каза зам. шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов, който се бе пременил също в народна носия, а в пояси си бе затъкнал и пищов.

В носии бяха облечени и кметът на Златоград Мирослав Янчев и областния управител на Смолян Недялко Славов. Цветанов подчерта, че цели семейства са дошли от страната за празника, като по този начин учат децата си на традициите. Всички чевермета тук са отгледани от хората от околните селища на Златоград, това доказва, че този край може да се развива с овцевъдство, да бъде подпомагано и да задържа хората тук, както са правили дедите им, каза Цветанов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.