Англичаните лудват от матури

Тежко европейско първенство в България очакват английските юношески национали. Докато съперниците им мислят само за футбол, момчетата от Острова ще бъдат много повече ангажирани... с матури. Турнирът е от 6 до 22 май.
От Футболната асоциация са се свързали с офиса на Британския съвет в София. Момчетата от английски тим ще трябва да държат по 6-7 матури на българска земя, но всеки по различни предмети в зависимост как е избрал да продължи учението си. В хотела в Поморие, където е настанен отборът, ще бъде организирана специална зала за изпити.
Според законите на Великобритания по цял свят англичаните държат матура по едни и същи въпроси в едно и също време. Като на Острова не се съобразяват с часовите разлики. За няколко от английските национали непоклатимите канони ще струват участие и в мач. Изпитът съвпада изцяло с двубой на „трите лъва“ в Стара Загора, но националите засега са получи категоричен отказ да отговарят на въпросите в друг час на българска земя. Имало е предложение дори за 24-часово наблюдение на момчетата, за да не изтече информация какъв въпрос се е паднал на острова. Все още казусът не е решен окончателно. В Британския съвет в София звънят и от различни клубове, начело с „Арсенал“ и „Ливърпул“, които имат национали и се интересуват как ще се проведат матурите им.
Англичаните ще се опитат да направят хеттрик от титла на европейски първенства до 17 години. Но се паднаха в много тежка група – с Ейре, Холандия и Италия.
„Английските юноши показват голяма класа през последните 12 години – каза треньорът Джон Пийкок, който е на поста от 2002-а. - От моя отбор до националния тим на Англия стигнаха Дани Уелбек, Рос Баркли и Джак Бътлънд. Имам честта да съм с принос в кариерата им. Подобни турнири дават възможност на юношите да усетят какво са международните мачове срещу най-силните връстници.“
България ще участва с правото на домакин. Нашите са в група с Хърватия, Испания и Австрия. А патрон на Евро 2015 е Стилиян Петров, който за първи път ще се прибере у нас, след като се разболя от левкемия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят