Двама руснаци, студенти в АУБ, изпочупили висящите чадъри в центъра на Благоевград

Двама студенти от Американския университет в Благоевград бяха разобличени и арестувани за поредната вандалщина в областния център. Арестът им е станал след светкавична реакция на община и полиция, руснакът В. Сергеевич и колегата му В. Артьом от Казахстан и двамата студенти в АУБ са вкарани в полицейската клетка за разпити, след като унищожили два реда от украсата с чадъри на улица "Тодор Александров " в Благоевград.

Щетите са за над 500 лева, вандалите ще ги заплатят. Така бяха доказани съмненията, че и при предишните вандалски прояви по отношение на украсата с чадърите, вандалският акт е дело на студенти от АУБ, тъй като свидетели бяха видели група младежи да тичат към общежитията на университета. Вандалските прояви в областния център буквално побъркаха полиция и община, съобщава Struma.com.

Общината гради, вандалите рушат. Вчера съобщихме за обърнати кашпи с цветя на моста към Младежкия дом, където се намира дискотека "Графити" - любимото място на чуждите студенти. Пред същата дискотека само преди две седмици група студенти се биха жестоко. Боят бу между чужди студенти, албанци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини