Момче задигна колата на дядо си, опита да се изплъзне на полицаи

Деветокласник от Горна Оряховица задигнал автомобила на дядо си, но по време на разходката вдигнал полицията на крак.

Екшънът по улиците в железничарския град се разиграл около 18,30 часа в петък. Същата вечер полицаи забелязали, че по ул. "Цар Освободител" се движи лек автомобил "Роувър", а зад волана е невръстно момче. Униформените незабавно подали светлинен и звуков сигнал за спиране. Водачът на возилото обаче не само, че не се подчинил на полицайското празпореждане, но дори натиснал газта и рязко увеличил скоростта. Колата профучала между преминаващите автомобили и на косъм се разминала от сблъсък. Заформила се гонка.

Така следван от полицейската патрулка роувърът се отправил към квартал "Калтинец".Там 15-годишният шофьор заковал спирачки. След миг непълнолетният водач и спътникът му скочили от колата и побягнали. Само след броени минути обаче били заловени от униформените служители.

На двете момчета била извършена проверка, при която било установено, че водачът е непълнолетен. Пред блюстителите на реда малчуганът разказал, че се възползвал от отсъствието на дядо си, отишъл в дома му и без негово знание и съгласие свил ключовете за автомобила. После повикал свой връстник за компания и тръгнали да се разхождат с колата из града.

За деянието срещу учениците е заведена преписка. Материалите по случая са предадени в Районната прокуратура в Горна Оряховица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони