Джон Болтън: Не искаме да сваляме режима в Иран, а да променим поведението му

Али Хаменей: Атентатът в Ахваз е финансиран от Саудитска Арабия и ОАЕ

Разследват теча от „златния кран“ в Карнобат Спестявани са над 1000 лв. от всеки 100 литра, изчисляват експерти

Отборът на емигрантите във „Фермата“ се пропуква

Разбиха банда от ало мафията взела от пенсионерки над 40 000 лева 17-годишен куриер на мошениците арестуван с плячка от 500 лева и 400 евро

КАТ продължава да лъже за жертвите на пътя

Всяка десета фирма търси персонал 3% от компаниите ще съкращават хора

Премиерът Борисов: България и службите й са ценени много в борбата с наркоразпространението (ВИДЕО)

Бойко Борисов в Ню Йорк: При българското председателство ЕС стартира преговори за ново споразумение за партньорство със 79 държави

ЕС чака от Великобритания 2,7 млрд. евро невнесени мита

По-евтини тол такси за автобусите Обмислят мярката, за да не поскъпват междуградските превози

София с 640 млн. лв. приходи

Имам ли право на отпуска и заплаща ли се „клас“ при втора работа при един и същ работодател

Министър Ангелкова участва в Световния икономически форум в Ню Йорк

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 септември 2018

Частни лесовъди на съд за фалшиви документи

Изправят на съд частни лесовъди от Велико Търново за фалшифициране на документи. Районната прокуратура в старата столица е внесла обвинителен акт срещу Виолета Иванова и Веселин Стоянов с фирма „Лес-2004“ ЕООД заради подправени данни в официални бланки за добив и търговия на дървесина.

При мащабното разследване е установено, че престъпната дейност е извършена през периода от 4 август 2008 г до 26 септември 2009 г.Иванова е действала като управител на дружеството, а Стоянов е бил подбудител за незаконното деяние. По случая били извършени комплексна лесотехническа и финансово-икономическа експертизи, както и графологически анализ. Доказано било, че е преправяно съдържанието на индиговите екземпляри на фактури за отчитане в Държавното лесничейство и в Държавната дивечовъдна станция /ДДС/ „Болярка“ във Велико Търново. Манипулация имало и на превозните билети, в които е вписвано различно съдържание в някои от реквизитите им.

„В оригинала на документите били посочвани истинските количества и вид на продавания материал. Тези бланки са издавани на купувачите на дървесина“, разкриха от прокуратурата.

Разследващите допълниха, че останалите ексземпляри от отчетните фактури, които отивали в държавните поделения на ДДС „Болярка“ и Държавното лесничейство обаче съдържали занижени количества и друг вид дървесина.

„Разминаване в данните на добито и продадено количество материал било засечено и в дневника, който бил воден в централния склад на фирма „Лес-2004″ ЕООД във великотърновското село Вонеща вода“, обясниха работили по случая.

Разнищването на незаконната дейност и събирането на доказателства продължило дълго като на експертиза била подлагана всяка от издадените фактури. Така материалите по делото набъбнали на около 10 000 страници. Процесът срещу Виолета Иванова и Веселин Стоянов ще е в Районния съд във Велико Търново.

„Какъв е размерът на причинената вреда на държавата от подправянето на документите, е обект на друга проверка. Тя обаче все още не е приключила“, допълниха запознати с казуса.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.