Финалът за купата - само за безработни

Точи се драма къде да е финалът за купата „Левски“ - „Черно море“ и кога. Както често става, мислим не отрано, а щом няма накъде и вече няма кристално решение.

По програма дуелът трябва да е на 28 май, четвъртък. Но БФС от години постанови да се играе на неутрален терен. Това налага часове път на запалянковците на двата отбора, които и да са те. Е, не се ли сещат в БФС, че при неутрален терен е най-добре двубоят да е в почивен ден, за да има време за път?! Иначе при мач в делник излиза, че е само за безработни. Но сигурно в БФС м.г. не са знаели, че 24 май 2015-а ще е официален празник...

Къде остава мечтата за пълен стадион? За цели семейства на мач? На реванша от полуфиналите „Левски“ - „Лудогорец“ (1:0) имаше над 15 000 души, правете сметка колко ще се стекат от София и Варна за финала.

Как така в БФС не се сещат, че административно намаляват публиката на дуела за купата поне наполовина?...

„Черно море“ и „Левски“ настояха за финал на 24 май. Но тогава е предпоследният кръг от „А“ група. За домакински мачове обаче няма проблем да има хора и в делник. Докато финал на неутрален терен „плаче“ за почивен ден.

Пак по навик ще се мисли при противоречия и в последния момент. Ще се дискутират и варианти, които противоречат на наредбата. Но тя подлежи на актуални промени от изпълкома. Каквото и решение да се вземе, нека отсега се мисли и за 2016-а. Стига БФС да се сети, че не футболът и публиката трябва да служат на администрацията, а обратното.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ