На 25 май 2018 да почерпят

Раздадоха наградите “Аскеер 2018” За цялостен принос в развитието на театралното изкуство отличиха Васил Михайлов

Хазал от “Черната перла” не крие новата си любов Актрисата Ханде Ерчел твърди, че славата не я е променила

100-годишна сграда се срути в Аржентина и уби трима

Николас Мадуро се закле за втория си мандат като президент на Венецуела

Макрон и Путин се срещнаха в Константиновския дворец край Санкт Петербург

Връчват наградите “Аскеер” за постижения в театралното изкуство

Григор Димитров започва с мач срещу Виктор Троицки на “Ролан Гарос” Рафаел Надал среща Александър Долгополов на старта на турнира в Париж

Борисов на приема в Рим: Народите на България и Република Македония са още по-близки

Абитуриентите от училището на Теодосий Спасов се сбогуваха с концерт

Започнаха абитуриентските балове в Благоевград

“Свободна книжарница” на празника в Сливен

Доналд Тръмп: Въоръжените ни сили са в готовност, ако Ким Чен-ун предприеме “безразсъдни действия”

24 май в женския затвор в Сливен: Изложба за Хаджи Димитър и Стефан Караджа

Двоен поклон пред гроба на Свети Кирил Премиерът Борисов и македонският му колега Зоран Заев заедно почетоха паметта и делото на светите братя Кирил и Методий в базиликата „Сан Клементе”

Цената на агнешкото се покачи леко преди Гергьовден

Дефицитът на агнешко у нас не успя да вдигне цената му рязко в навечерието на Гергьовден. Слабо поскъпване отчитат в големите търговски вериги, съобщава bTV.

Около Гергьовден големите магазини традиционно зареждат с агнешко през ден-два. Тази година потреблението надвишава предлагането.

„Кланиците трудно успяват да покрият заявките на големите вериги, защото имаше болест – син език и тя умори доста глави, доста добитък през годината”, обяснява Виктор Леков, управител на магазин.

Заради вноса кланиците покачват цените предпазливо.

В двора на семейство Кандиларови цената на живо тегло остава непроменена целогодишно.

„6,00 – 6,50 зависи, тъй го продавам живото тегло, защото в магазина гледам месото е 13 – 14 лева. Значи една втора от месото е живото тегло”, казва Милко Кандиларов.
По сметките на фермера средно голямо живо агне струва 210- 230 лева.

В магазина килограм агнешки бут твърдо варира между 13 и 15 лева.

От Агенцията по храните съветват винаги да търсим гаранцията за произхода на месото- при трупното печата, а при агнетата, като на Милко Кандиларов – договора с ветеринар.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.