На 20 ноември 2018 да почерпят

2500 евро/кв. в най-желания жилищен район на София В центъра има сделки за 2000 евро/кв.м.

Жълт код за сняг и поледици в осем области на страната утре

Владо Николов се завръща във „Фермата“

Жалко! Националният стадион остана празен за мача на годината

Магнитски може да е бил отровен

Четиримата пострадали при дерайлирането на влака са без опасност за живота

Алергии мъчат 40% от българите Случаите на белодробна недостатъчност зачестяват

Трети сме в ЕС по пренаселени квартири Това е основа за сериозно развитие на пазара през следващите години, смятат брокери

Двама полицаи пострадаха при катастрофа с патрулка в столицата

Армията иска оферти за нови кораби Седем държави се включват в търга

Памела Андерсън се обиди на премиер

Университетската болница в Стара Загора остана без парно

Този протест отдавна не е на майките Той е на една болна жена, която продаде душата си, бог знае на кого, написа една от лидерките на протеста

Шофьор разби с юмрук прозореца на кола след спор за предимство

Цената на агнешкото се покачи леко преди Гергьовден

Дефицитът на агнешко у нас не успя да вдигне цената му рязко в навечерието на Гергьовден. Слабо поскъпване отчитат в големите търговски вериги, съобщава bTV.

Около Гергьовден големите магазини традиционно зареждат с агнешко през ден-два. Тази година потреблението надвишава предлагането.

„Кланиците трудно успяват да покрият заявките на големите вериги, защото имаше болест – син език и тя умори доста глави, доста добитък през годината”, обяснява Виктор Леков, управител на магазин.

Заради вноса кланиците покачват цените предпазливо.

В двора на семейство Кандиларови цената на живо тегло остава непроменена целогодишно.

„6,00 – 6,50 зависи, тъй го продавам живото тегло, защото в магазина гледам месото е 13 – 14 лева. Значи една втора от месото е живото тегло”, казва Милко Кандиларов.
По сметките на фермера средно голямо живо агне струва 210- 230 лева.

В магазина килограм агнешки бут твърдо варира между 13 и 15 лева.

От Агенцията по храните съветват винаги да търсим гаранцията за произхода на месото- при трупното печата, а при агнетата, като на Милко Кандиларов – договора с ветеринар.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.