“Левски” предлага работа на красавици

Варна е декор във финала на “Привличане”

Миланов и ЦСКА напред в Лига Европа

Треньорът на „Рома към играчите: Исках половината да ви сменя

Мъри готов да напусне „Астана“

Бившият шеф на Общинска банка Александър Чакалски временно оглави „Топлофикация София“

Теменужка Петкова: Темата българската страна да бъде купувач на ЧЕЗ не стои на дневен ред

Цар Симеон II прие в двореца “Врана” бившия премиер на Македония проф. Владо Бучковски

Разкриха подпалвач, изпепелил „Лада” на съсед в монтанско село

100 000 лева гаранция за бившия финансов министър Стоян Александров

Утре у нас пристига сръбският президент Александър Вучич

Съдебната охрана в Монтана протестира, раздаваха бонбони

Илияна Йотова връчи български документи на спасителя от Лим Сафет Баличевац

Задържаха петима, докато произвеждат синтетичен наркотик

Поздравихме Кувейт за Националния празник Посланикът у нас Н. Пр. г-н Якуб Ал Атиики даде грандиозен прием в хотел „Маринела”

Бисер Чилингиров: Българските агнета са почти изчерпани за Гергьовден

Цената на агнешкото месо не се е променила и варира от 11,99 – 15,00 лева в търговската мрежа. Като агнетата са почти изчерпани, това означава, че до 6-ти май, те няма да бъдат налични, както беше и по Великден. Това каза за Фокус председателят на УС на Националната овцевъдна асоциация Бисер Чилингиров.

„За Богородица също ще има агнета, отгледани в България”, заяви той. Чилингиров уточни, че отглеждането им е с леко закъснение, заради болестта „син език” и заради по-малката млечност на овцете, която вече е около 50%.

„В Бургас една мандра, която е изкупувала 12 тона мляко на ден сега изкупува 5 тона на ден и това също влияе на цените на живите агнетата. Както и това, че има фермери, които имат по-големи ферми и програмират оагването. Това означава, че вече търсят големите пазари-Великден, Гергьовден и Коледа”, обясни Чилингиров.

По думите му няма покачване на цената на агнешкото месо в сравнение с предишните години. „Има извиване на фермерите с по-чести обаждания за по-ниски цени, но цената на месото се запазва горе-долу каквато беше за Великден”, допълни Бисер Чилингиров.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете