Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Боянският клуб иска президентска република 22-ма професори създали клуба

Йорданка Фандъкова: Васил Левски положи най-здравите основи на нашето историческо пробуждане

Регионалното министерство: Строителството на Иракли се контролира от община Несебър

Съгласно разпоредбите на Закона за устройство на територията (ЗУТ) контролът на строежите от четвърта, пета и шеста категория е изцяло в правомощията на общинската администрация по местонахождението. В случая с Иракли това е община Несебър.

Това заявиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството по повод информация, че на Иракли има подновени строителни дейности.

От МРРБ припомнят, че по подаден сигнал през месец януари 2013 г. РДНСК Бургас извършва проверка. В резултат на нея от началника на РДНСК Бургас са издадени две заповеди за спиране на строителството на Ваканционно селище, Ваканционен клуб и басейни в два имота в местност “Кладери”, землището на с. Емона , община Несебър. Заповедите са обжалвани. С две свои решения от месеците ноември и декември 2013 г. Административният съд в Бургас ги е обявил за нищожни, тъй като вещи лица определят изгражданите строежи като пета категория и следователно не е от компетенциите на органите на ДНСК да спират този вид строежи.

През март 2013 г. във връзка с протест от прокурор двете разрешения за строеж за горецитираните строежи са обявени за нищожни със заповеди на началника на РДНСК Югоизточен район. След обжалването им от възложителя Административният съд в Бургас отменя двете заповеди съответно през месеците ноември 2013 г. и март 2014 г. С този акт разрешенията за строеж на практика са влезли в сила.

Относно дюнните местообитания, попадащи извън територията на морски плаж “Река Вая”, намиращ се в землището на с. Емона, община Несебър,област Бургас, е засегнат един частен поземлен имот с идентификатор 27454.23.63, собственост на “Емона 2000” ЕООД, посочват от МРРБ. Начинът на трайно ползване на поземлен имот с идентификатор 27454.23.63 е урбанизирана територия и има засегната площ от 5 кв.м зараждащи се дюни.

Относно дюнните местообитания, попадащи извън територията на морски плаж “Иракли”, който се намира в землището на с. Емона, процедурата по измененията на специализираната карта е приключила и съответните дюнни местообитания са включени в територията на морския плаж.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.