И Георги Първанов скочи на Светия синод за Симеон

Премиерът Бойко Борисов трябва да направи рано или късно промени, ако иска да оздрави кабинета си, декларира в Пловдив лидерът на ПП АБВ Георги Първанов.

Преди седмица президентът на България (2002-2012 г.) поиска да бъдат сменени министрите на външните работи, образованието, отбраната, енергетиката и икономиката. Според Първанов с толкова пробойни в кабинета, няма как да се каже, че сегашното правителство е силно.

"АБВ ще предложи своите алтернативни виждания за политиките, които оспорва. Дали и кога Борисов ще промени състава на кабинета си, не се наемам да прогнозирам. Но нека не преекспонираме темата с оставките, по-важното е да довършим започнатото с приемането на пакета за социални реформи, предложен от Ивайло Калфин", допълни Първанов.

Лидерът на ПП АБВ коментира и решението на Светия синод да споменава по време на молитвите бившия премиер Симеон Сакскобургготски като цар на българите. "Не мога да се меся в синодалните работи, но мога да припомня, че на референдум по темата "Република или монархия", проведен преди 70 години, 90% от българския народ се е произнесъл за република. Почти по същото време се провежда и избор за Велико народно събрание, където опозицията получава около 1,2 млн. гласа. Не препоръчвам на никого да ревизира този вот сега от дистанцията на времето", заяви държавният ни глава от 2002 до 2012 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини