Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Кметът на старата столица и посланикът на Англия обсъдиха АМ Велко Търново-Русе

Дуа Липа и Стормзи взеха по два приза БРИТ

Възрастен мъж е намерен убит в столичния квартал “Люлин” Задържани са дъщеря му и съпругът й

Цвета Караянчева: Дали БСП няма да поискат и диктатура на пролетариата

Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Българин спечелил милиони от Spotify – чрез законна измама

Нови пунктове за фискален контрол до границите

Националната агенция за приходите (НАП) ще засили контрола на стоките с висок фискален риск. Това става ясно от Конвергентната програма на България до 2018 г., изпратена до Европейската комисия. Предвижда се да бъдат създадени нови пунктове в близост до границата и да се включат нови стоки в списъка на стоките с висок фискален риск.

В момента звеното за фискален контрол на НАП има пунктове в близост до границите с Гърция и Румъния, а също и на пристанищата във Варна и Бургас. Пунктове на данъчните са разположени и във вътрешността на страната край борсите и тържищата. Служителите на НАП, които работят в тях, имат право да спират камиони с рискови стоки и да им слагат пломби и GPS-и. Списъкът на стоките с висок фискален риск се утвърждава от министъра на финансите. В него в момента са включени брашно, захар, месо, мляко, сирене, яйца и различни плодове, зеленчуци и др.

Мобилните данъчни групи, които проверяват търговците на рискови стоки, започнаха работа от началото на 2014 г. Това е довело до увеличаване на декларираната данъчна основа при сделки в рамките на Европейския съюз с 373 млн. лв. През тази година се очаква допълнителен ефект от 74,6 млн. лв., а догодина – от 80 млн. лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете