Моуриньо - „Челси“ 21:22 след титлата

"Челси“ подпечата титлата на Англия с домакинско 1:0 над „Кристъл Палас“ и оплиска с шампанско Жозе Моуриньо. Еден Азар донесе успеха, а Специалния вдига 21-вия си трофей за 13 години треньорска кариера. За сравнение - за 110 години история „Челси“ има 22 купи. Не се броят в официалната статистика мачовете за суперкупата на Англия, която Футболната асоциация не признава за официална (Моу има една, „Челси“ - 4).

Най-голямата криза във Висшата лига изживява „Нюкасъл“ с 8 поредни загуби. След 0:3 от „Лестър“ тимът е застрашен от изпадане с 35 т., а мениджърът Джон Карвър дори обвини защитника Майк Уилямсън, че умишлено си е изкарал червен картон в мача.
„Бърнли“ и „Куинс Парк“ реално са неспасяеми на дъното (26 и 27 т.), а третият ще е между „Съндърланд“ (33 т., мач по-малко), „Хъл“ и „Лестър“ (по 34), „Астън Вила“ и „Нюкасъл“ по 35 точки.

„Манчестър Юнайтед“ се разтрепери, след като за първи път от 14 години загуби три поредни мача в първенството с 0:1 от „Уест Бромич“. А за последен път „червените дяволи“ губят три пъти поред, без да вкарат гол! Луис ван Гаал призна, че тимът може да има проблем с мястото в топ 4, въпреки че води с 4 т. пред „Ливърпул“.

Звезди от Висшата лига са били „ужилени“ от техен бивш колега в периода 2011- 2014 година, като общата сума надхвърля 30 милиона лири. Сред завлечените със схема на „пирамида“ с обещание за инвестиция с лесна и бърза печалба са Габриел Агбонлахор („Астън Вила“), Роби Кийн (вече в „ЛА Галакси“), Стивън Флечър („Съндърланд“), Карл Хенри („Куинс Парк“) и още поне 30 футболисти. Майкъл Макиндоу, бивш полузащитник на „Донкастър“ и „Уулвърхемптън“, бил в основата на измамата, като се възползвал от добрите си контакти във футбола. Но за три години Макиндоу не само успял да изхарчи всичко за купони, вили в Испания, бентлита и в непрестанни залози на футбол и бокс, а и обяви банкрут с 3 милиона дългове. И отива на съд, като искове срещу него са подали повечето футболисти. Някои от тях са ужилени с по близо милион.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят