Задържаха двама, открили огън по конкурс за карикатури на пророка Мохамед в Тексас

Двама заподозрени, които може да са носели бомби, бяха застреляни, а един полицай е ранен пред сграда, в която се провежда конкурс за карикатури на пророка Мохамед в щата Тексас, съобщават организаторите, цитирани от "Фокус".

Американската инициатива за защита на свободата организирала събитието, на което присъствал и холандския крайнодесен популист Херт Вилдер, изявен антимюсюлманин.

Съоснователката на организацията АИЗС Памела Гелер съобщава в Туитър: „Полицай е прострелян, двама заподозрени са мъртви, чакаме сапьорите за предполагаеми взривни устройства на нашето събитие за свобода на словото“.

Вилдерс същи коментира в Туитър: „Стрелба на събитието за свобода на изразяването в Гарланд за карикатурите на Мохамед. Аз тъкмо напуснах сградата след изказване“.

Представител на силите за бързо реагиране казва пред телевизия ABC , че двама мъже открили стрелба по сграда в град Гарланд, край Далас, където се провеждало изложение и конкурс за карикатури като събитие за свободата на словото. Един полицай е прострелян в крака и е откаран в болница.

Полицията претърсва района за автомобил, в който може да има експлозиви.
Местен блог на полицейска тематика, публикуващ информация от обществени радиоскенери, съобщава за забелязан заподозрян в близък магазин с граната в ръката и още, че има множество съобщения за поставени в района две взривни устройства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят