Оставиха в ареста младежа, блъснал деца на тротоар в Петрич

България има предпоставки за силна и работеща минна индустрия

Двама убити и четирима ранени имами при стрелба в мюфтийство в Източна Турция

Словенският парламент утвърди Мариан Шарец на поста министър-председател

Кирил Добрев: В държавата на ГЕРБ, МВР аутсорсва управленска дейност с обществена поръчка

Катастрофа затрудни движението на изхода от София в посока Владая При инцидента няма загинали

Крум Зарков: Четвърт милион души остават без застраховки, държавата да ги обезщети и защити в Кипър

Сайтът на агенцията по околна среда не работи

Един от убийците на Стоян Балтов е задържан в Южна Африка

Гърци подаряват имотите си на държавата заради високите имотни данъци

Откриха 9 варела с трупове на животни край софийско село

Столичната полиция издирва 68-годишния Георги Михайлов Ройдев В неизвестност е от 13 август

Турската лира отслабна с повече от 6 на сто спрямо долара

БСП поиска оставката на министър Валентин Радев

Ангелкова в Бургас: През октомври ще представим утвърдените от бранша и местната власт винено-кулинарни дестинации

Бивши казарми стават нарколаборатории

Бивши казарми, част от които Министерството на отбраната подари на общините в страната, се превръщат в нарколаборатории, пише „Монитор”. Оказва се, че добре от заградените имоти, на които има все още оцелели наблюдателни вишки, са предпочитани за производствени бази от местни наркопроизводители.

„Докато военните ги стопанисваха, имаше подсигурена жива охрана.
Общините обаче не отделят средства за гардове и имотите, за които не се намериха инвеститори и на тях не се строи нищо, са в общи линии безстопанствени. Така местни бандити са започнали да си отделят производството на наркотици в тях. Бившите казарми са отдалечени и силната миризма, която се отделя при производството на синтетична дрога, не се усеща. Много от поделенията пък имат все още здрав сграден фонд”, обясниха разследващи, които вече разработват три групи, които произвеждат дрога в бившите военни имоти.

Последната такава лаборатория беше разбита от служителите на МВР в началото на месеца. Тогава спецчасти нахлуха в сградата на бившето военно поделение в Царево.

В отдалечения квартал „Василико” полицаите получили информация, че се произвежда синтетична дрога. Информация изтекла обаче и към „готвачите”. Когато полицията влязла в помещенията, те били празни. В тях нямало никого.

„Лаборантите” обаче забравили част от оборудването си. При извършения оглед в две помещения на партерния и втория етаж са иззети две пластмасови бутилки с кафява субстанция, празна газова бутилка, два блистера от лекарство и други веществени доказателства, се казва в съобщението на МВР от 9 март. Според информацията, разпространена от МВР, екипите са по следите на производителите и е само въпрос на време да ги заловят.

Разследващите по райони в страната са започнали оглед на изоставените казарми, за да видят къде може да има още подобни лаборатории. Акциите в наблюдаваните райони обаче се извършват в пълна секретност, за да не се повтори случаят с групата от „Василико”.

„Проблемът с тези имоти с отпаднала необходимост е още от 2011 година. Идеята беше на тях да има грандиозни строежи, но така и не се намериха пари за много от тях. Отделно не се намериха и фирми, които да ги разрушат и разчистят заради слабите оферти, които даваха от общините. Така в страната останаха едни добре заградени имоти със стратегически разположени сгради и складове, които няма как да не се харесат на някого. Тези, които не се разграбиха от ромските банди, се прилапаха от другите форми на престъпния контингент у нас”, обясниха от близка до София община, която също получила като подарък няколко поделения.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.