Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Бивши казарми стават нарколаборатории

Бивши казарми, част от които Министерството на отбраната подари на общините в страната, се превръщат в нарколаборатории, пише „Монитор”. Оказва се, че добре от заградените имоти, на които има все още оцелели наблюдателни вишки, са предпочитани за производствени бази от местни наркопроизводители.

„Докато военните ги стопанисваха, имаше подсигурена жива охрана.
Общините обаче не отделят средства за гардове и имотите, за които не се намериха инвеститори и на тях не се строи нищо, са в общи линии безстопанствени. Така местни бандити са започнали да си отделят производството на наркотици в тях. Бившите казарми са отдалечени и силната миризма, която се отделя при производството на синтетична дрога, не се усеща. Много от поделенията пък имат все още здрав сграден фонд”, обясниха разследващи, които вече разработват три групи, които произвеждат дрога в бившите военни имоти.

Последната такава лаборатория беше разбита от служителите на МВР в началото на месеца. Тогава спецчасти нахлуха в сградата на бившето военно поделение в Царево.

В отдалечения квартал „Василико” полицаите получили информация, че се произвежда синтетична дрога. Информация изтекла обаче и към „готвачите”. Когато полицията влязла в помещенията, те били празни. В тях нямало никого.

„Лаборантите” обаче забравили част от оборудването си. При извършения оглед в две помещения на партерния и втория етаж са иззети две пластмасови бутилки с кафява субстанция, празна газова бутилка, два блистера от лекарство и други веществени доказателства, се казва в съобщението на МВР от 9 март. Според информацията, разпространена от МВР, екипите са по следите на производителите и е само въпрос на време да ги заловят.

Разследващите по райони в страната са започнали оглед на изоставените казарми, за да видят къде може да има още подобни лаборатории. Акциите в наблюдаваните райони обаче се извършват в пълна секретност, за да не се повтори случаят с групата от „Василико”.

„Проблемът с тези имоти с отпаднала необходимост е още от 2011 година. Идеята беше на тях да има грандиозни строежи, но така и не се намериха пари за много от тях. Отделно не се намериха и фирми, които да ги разрушат и разчистят заради слабите оферти, които даваха от общините. Така в страната останаха едни добре заградени имоти със стратегически разположени сгради и складове, които няма как да не се харесат на някого. Тези, които не се разграбиха от ромските банди, се прилапаха от другите форми на престъпния контингент у нас”, обясниха от близка до София община, която също получила като подарък няколко поделения.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.