Световноизвестният български творец Кристо събира братята си край Изео

Световноизвестният български творец, габровецът Кристо, ще отпразнува 80-годишния си юбилей заедно с братята си Анани и Стефан край италианското езеро Изео.

Това съобщава за вестник „100 вести“ най-малкият от тримата Явашеви – Стефан. На 12-14 юни 2015 г. около 50 близки, приятели, колекционери и партньори ще споделят празника на авангардиста, създал свое направление в изкуството. Христо Явашев-Кристо е роден на 13 юни 1933 г. в Габрово. Изео, разположено в област Ломбардия, пише още изданието.

Дърветата в Габрово са в лошо състояние, оставени са на саморастеж, затова силните ветрове ги повалят и чупят. Швейцарските ландшафтни архитекти Маркус Вайбел и Никалаус Гьоти от Тун определиха състоянието на дървесните видове в парковете и градините, и край улиците в града.

Протест навръх Гергьовден иска да организира Мария Илиева. 27-годишната акушерка, дипломирана през 2010 г., е много разочарована, че вчера Габрово не бе сред градовете, в които имаше протести с искане за максимална присъда за акушерката, пребила бебето Никол.

Златни медали за постиженията си в различните области на науката, изкуството и спорта спечелиха ученици от СОУ Отец Паисий“ в Габрово. Георги Захариев спечели златен медал в VI Международен конкурс за компютърна рисунка „Творчество без граници“ в Хасково, в групата за деца със специални образователни потребности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица