Вижте какво ще решава Министерския съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Спасителите на Преслав с екипировка от Швейцария

Адвокатите на Йоан Матев искат да бъде преместен в Софийския затвор Съдът даде ход на делото за убийството на Георги Игнатов

Разпъват шатра на Тодор Живков за събора на овцевъдите край Лясковец

Монголска шатра от времето на прабългарите разпъват край Лясковец. Тя ще е част от атракциите на Националния събор на овцевъдите, който се организира от 8 до 10 май от Асоциацията за развъждане на българска млечна овца. Юртата е била подарена през 80-те години на миналия век на Тодор Живков от монголския президент. Инициаторите за събора пък сая наели като в нея ще бъдат изложени щандове за овче месо, сирене и мляко.

Съборът ще бъде посетен от дипломати от Португалия, Либия, Израел, Полша, Дания и Казахстан. Овцевъди от 14 държави ще обменят опита си в бранша. На поляните край петропавловския манастир своя продукция ще изнесат 240 изложители. Сред тях ще има животновъди, занаятчии, производители и дистрибутори на земеделска техника.

Над 830 ще са животните – овце, кози, кучета, коне и магарета, които ще бъдат докарани за проявата. Особено внимание ще бъде обърнато на каракачанското и българското овчарско куче. Ще бъдат проведени многобройни игри- за най-бързо стригане и доене на овце, обезкостяване на агнета, печене на чеверме.

Кулинарният спец Ути Бъчваров пък ще готви курбан и агнешки кебап три дни край светата обител. Над 2100 фолклорни певци и танцьори ще се изявят и ще огласят местността с народни ритми. Председателят на сдружение “Национален събор на овцевъдите в България” Симеон Караколев подчерта, че овчето месо и мляко са дефицит в цяла Европа. “В момента тече рекламна кампания в целия Европейски съюз, дело на Асоциация “Българска млечна овца”. Тя е финансирана от Европейската комисия с 3,5 милиона евро”, информира Караколев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете