Фандъкова: Застрояването на парковете е в миналото

Застрояването на парковете е в миналото. В момента се опитваме да запазим всичко, което е останало, до колкото е останало и до колкото законът ни позволява. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на проверка на ремонтните дейности в "Северния парк", цитирана от Фокус. "За мен най-важно е да реконструираме, да изграждаме места за отдих, да бъде красиво. Много важна част от проектите е изграждането на поливни системи, защото позволяват при сухо и слънчево лято, София да изглежда красива и зелена до късна есен", заяви Фандъкова.

Относно "Западен парк" Фандъкова посочи, че се подготвя процедура за атракциони на голяма площадка, която вече съществува, както и че се подготвя проектът за реконструкция на парковото пространство. Йорданка Фандъкова каза, че се очаква първият етап от изграждането и реконструкцията да започне следващата година. "Тази година продължаваме със сериозните инвестиции за зелената система в местата за отдих, игра и спорт. Освен в "Северен парк", беше обявена процедура за третия етап на ремонта в "Борисовата градина" като предстои ремонт на настилки, изграждане на тоалетна и детска площадка", поясни столичният кмет.

"На 11 май започват и дейностите на парка на НДК. Там от миналата година започнахме с ремонта на фонтаните, който продължава, сега започваме настилките и зелената система. Проектира се и първият етап на Западен парк. Инвестициите няма да спрат, те са общо около 20 млн. лева, заедно със средствата за изграждане на парк "Възраждане", допълни Йорданка Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини