Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Фандъкова: Застрояването на парковете е в миналото

Застрояването на парковете е в миналото. В момента се опитваме да запазим всичко, което е останало, до колкото е останало и до колкото законът ни позволява. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на проверка на ремонтните дейности в “Северния парк”, цитирана от Фокус. “За мен най-важно е да реконструираме, да изграждаме места за отдих, да бъде красиво. Много важна част от проектите е изграждането на поливни системи, защото позволяват при сухо и слънчево лято, София да изглежда красива и зелена до късна есен”, заяви Фандъкова.

Относно “Западен парк” Фандъкова посочи, че се подготвя процедура за атракциони на голяма площадка, която вече съществува, както и че се подготвя проектът за реконструкция на парковото пространство. Йорданка Фандъкова каза, че се очаква първият етап от изграждането и реконструкцията да започне следващата година. “Тази година продължаваме със сериозните инвестиции за зелената система в местата за отдих, игра и спорт. Освен в “Северен парк”, беше обявена процедура за третия етап на ремонта в “Борисовата градина” като предстои ремонт на настилки, изграждане на тоалетна и детска площадка”, поясни столичният кмет.

“На 11 май започват и дейностите на парка на НДК. Там от миналата година започнахме с ремонта на фонтаните, който продължава, сега започваме настилките и зелената система. Проектира се и първият етап на Западен парк. Инвестициите няма да спрат, те са общо около 20 млн. лева, заедно със средствата за изграждане на парк “Възраждане”, допълни Йорданка Фандъкова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете