„Юве“ - палач на шампиони

„Ювентус“ е възможно най-черният вариант за „Реал“ (Мадрид) в полуфиналите на Шампионската лига. „Старата госпожа“ приема довечера „кралете“ в първия мач със самочувствието на палач на първенци.

В близо 60-годишната история на турнира „Юве“ 5 пъти е отстранявал актуални еврошампиони. Единствено „Реал“ е елиминирал повече пъти властващ крал на Европа - 8. Така че мечтата на „балета“ да стане първият клуб с две поредни купи в Шампионската лига минава през марков екзекутор...

„Реал“ е най-важният клуб в света“, джентълменски призна Андреа Пирло, ветеранът от Торино. Заради полуфинала футболистите на „Юве“ не отпразнуваха подобаващо спечелването отрано на „скудетото“. Управата не позволи традиционната след трофеи среща на тифозите с отбора. Двайсетина ултраси пренебрегнаха забраната и се помотаха в неделя около стадиона, но не бяха допуснати. Феновете хвърлиха десетки бомбички и си тръгнаха.

„Реал“ пристигна в Торино без Карим Бензема. Очакваше се французинът поне да е на пейката след травма, но треньорът Карло Анчелоти прецени, че не е готов. Вън от групата останаха още контузеният Лука Модрич и отписаният Сами Кедира, чийто договор изтича. Гарет Бейл обаче е на линия, след като влезе резерва при 3:2 със „Севиля“ в събота. Очаква се уелсецът да е титуляр. Дилемата пред Анчелоти е дали да пусне нападателя Хавиер Ернандес вместо Бензема, или отново да премести Серхио Рамос в средната линия. Чичарито вече отправи намеци, че е иска да е титуляр, защото е показал класа напоследък.

В „Ювентус“ стискат палци Пол Погба да е готов след контузия. Асът обаче едва ли ще има кондиция за стартовите 11.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят