Гьотце в Дортмунд

От герой на Германия на Мондиал 2014 Марио Гьотце се превръща в нежелан в „Байерн“. След поредица слаби мачове баварците са задействали операция по завръщането му в „Борусия“ (Дортмунд). Преди две години „Байерн“ го купи за 37 млн. евро. Сега баварците искат нова звезда на „Борусия“ - Илкай Гюндоган. Спортният директор Михаел Цорк призна, че националът няма да остане. Освен това в новата селекция на „Байерн“ се заговори за Гарет Бейл...

В същото време Роберт Левандовски получи зелена светлина да играе срещу „Барселона“ в сряда в първия полуфинал на Шампионската лига. Полякът е със счупена челюст и трябва да ползва маска. Няма да го има обаче Франк Рибери, който не успя да се възстанови.

УЕФА даде мача на „Камп Ноу“ на италианеца Никола Рицоли. 43-годишният рефер свири финала на Мондиал 2014, който Германия спечели с 1:0 срещу Аржентина. Рицоли бе съдия и на немския финал в Шампионската лига през 2013-а - „Байерн“ - „Борусия“ (2:1). А през този сезон реферът ръководи и загуба на „Барса“ - 2:3 от „Пари Сен Жермен“ в груповата фаза.

Преди двубоя президентът на каталунците Хосеп Мария Бертоломеу заяви, че Дани Алвеш е близо до нов договор с клуба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят