„Левски“ бие в памет на Гунди

„Левски“ срази „Хасково“ с 5:0 като гост и засили победените към „Б“ група. „Сините“ започнаха с шест резерви.

Мигел Бедоя заби два гола навръх 72-рия рожден ден на Георги Аспарухов, а Антонио Аниете, Божидар Краев и Мики Орачев - по един. Испанският нападател е начело при стрелците в „А“ група вече с 12 попадения.

“Герена“ почете хилядния участник в кампанията за дарения срещу акции „Левски“ е твой“. Стоян Димитров Григоров от София се оказа юбилейният фен, помогнал финансово на клуба. Той ще получи абонаментна карта за следващия сезон и официален екип на отбора. Кампанията тече над два месеца, продължава ударно с цел общата сума да стигне половин милион лева.

„Левски“ прие идеята на тръст „Синя България“ за шоумач с „Юргорден“ наесен. На 12 септември се навършва половин век от старта на гранда в евротурнирите. „Сините“ губят с 1:2 в Швеция и печелят с 6:0 в София за КЕШ.

„Националният стадион предлага най-добри условия за финал за купата във всяко отношение, а и най-добър терен“, заяви изпълнителният директор Константин Баждеков. Мнението на шефа е лично и по-скоро с оглед на бъдещето.

„Левски“ и „Черно море“ искат да се срещнат в Стара Загора на 24-ти вместо на 28-и. Последният водещ вариант обаче е 30 май и Бургас. Очаква се „сините“ да въстанат, особено - феновете. Защото доста по-малката варненска агитка ще трябва да пътува доста по-малко разстояние, докато левскарите трябва да прекосят (почти) цяла България. Датата най-вероятно ще бъде приета от клубовете. Тогава ще има промени за последните два кръга в „А“ група, които трябва да се играят по едно и също време.

„Търсим упорито спонсори, за да завършим стадиона и да започнем следващия сезон - добави Баждеков. - Около 130 000 лева задължения трябва да се платят през май, а общата сума е 300-350 хиляди.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ