Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

Честват 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество

Над 70% от операциите в Урологията в Търново са ендоскопски

Цветанов и Нинова с общ законопроект Дават на родителите на загинали военнослужещи по време на задгранични мисии наследствени пенсии

Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Детска ясла в Монтана грейва по „Красива България”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Съдят мъж от Разлог за подправяне на лотариен билет

Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

70-годишен намушка трима бежанци в Германия

Шест Златни ритони на ВИНАРИЯ 2018

“Левски” предлага работа на красавици

МВнР: В Етиопия е въведено извънредно положение за шест месеца

Продават имоти на Демис Русос, Казандзакис и Онасис в Гърция

Собственици, роднини и наследници на знаменитости в Гърция продават техни исторически къщи, вили, мезонети и апартаменти, заради невъзможност да ги поддържат и да покриват разходите им, съобщава в. “Имерисия”.
Вилата, в която Мария Калас е живяла като дете, е изоставена от години, а собственикът на имота, който се намира в Атина, се е съгласил там да се открие музикална академия на името на световноизвестната оперна певица.

На пазара от 2012 г. е и вилата на Демис Русос, която е на площ от 400 кв. метра, а за нея са поискани два милиона евро.

Миналата година родната къща на известния гръцкия поет, романист, драматург, историк, литературен критик и преводач Костис Паламас в град Патра на полуостров Пелопонес бе продадена, а неин купувач е станал 75-годишният грък Танасис Стефанопулос, който има бизнес в САЩ.

Къщата на световноизвестния гръцки писател и мислител Никос Казандзакис, в която той е получил вдъхновение за най-големите си произведения, но не се намира в Гърция, а на френската Ривиера, също се предлага от брокери. Тя е в Антиб (Франция), където писателят и неговата съпруга се настаняват през 1948 година.
Наред с него исторически имот, където са написани значими страници от живота на фамилията Онасис, също е пуснат за продан срещу сумата от 12,5 млн. евро, но досега няма интерес за него.

Става дума за терен от 3,5 декара в прочутия атински квартал Глифада, който се намира в близост до морето и до известен голф район на гръцката столица, един от най-скъпите в страната.
До преди няколко години там се е намирала една от къщите на фамилията Онасис, която, за жалост, е била съборена от един от следващите собственици. Теренът е бил продаден от внучката на Онасис Атина преди пет години, но впоследствие е сменил двама собственици.

От години за продан е и луксозната вила на легендарния китарист на Пинк Флойд – Дейвид Гилмор на о-в Родос. Тя е на площ от 575 кв. м. и е място, на което световноизвестният музикант дълго време се е подвизавал.
Отдавна на същия остров се предлага и изоставена вила, построена за италианския диктатор Бенито Мусолини. Вила Де Веки е била вдигната за него през 1936 г., но той е бил убит, преди да успее да я посети. Двуетажната постройка от дърво и камък впечатлявала с красотата си. Тя е построена на хълм и от нея се открива невероятна гледка към Егейско море.

Вилата е построена от италианския благородник и верен поддръжник на Мусолини Чезаре де Веки. Самият Мусолини пък имал план да използва Родос като морска база, от която да създаде нова Римска империя и да разпространи италианското влияние в Близкия изток.

Неотдавна стана известно, че историческата вила на фамилията Папандреу в атинския елитен квартал Палио Психико, в която са живели три поколения политици – бащата Георгиос, синът Андреас и неговият син, също Георгиос, е обявена за продан от внуците, а исканата за нея цена е 1,8 милиона евро.

Списъкът се допълва от имоти на известната гръцка актриса Ели Ламбети и на певеца Димитрис Митропанос, чийто дом, известен като “червената кооперация”, бе превърнат в резиденция на посланика на Венецуела, както и от недвижимости на още много други знаменитости.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете