Цецо Елвиса и Мариела: Готови сме за второ ин витро

Направихме всичко, за да станем родители, и това бе най-щастливият миг от живота ни, казват певецът и съпругата му

Цецо Елвиса и съпругата му Мариела Нейкова, които 13 години се бориха, за да се сдобият с дъщеричката си Виктория, вече се замислят за второ бебе и са готови отново да тръгнат по пътя на ин витро процедурите, ако се наложи.

Цецо обикаля цяла България и често пътува по света, за да изнася своето "Елвис шоу" - зрелищно представление с песните и танците на Краля на рока. Допуска кумирът му да го обсеби само в професионален, но не и в личен план. Двамата с Мариела, която е и негов пиар, са убедени, че най-голямата им сила е в семейството, а тайната на успешната им връзка - искреното им приятелство.

Наскоро нашият Елвис предприе клубно турне из страната.

- Цецо, как вървят представянията ти?

- Да направиш в днешно време клубно турне с ретро звучене, в частност с песни на Елвис и облечен като него, си е риск. На подиума с мен са две танцьорки и диджей, който подгрява обстановката, след което аз излизам облечен като Елвис Пресли. Ретровълната залива целия свят - и в музикалната, и във филмовата, и в рекламната сфера. Общо взето обаче, у нас е трудно да предприемеш такова турне, особено в по-малките градове, където чалгата все още властва. Оживлението идва от това, че някои собственици на заведения се опитват да правят тематични ретро музикални вечери, на които идват предимно ценители на стойностната музика. Иначе се шегувам, че това турне е с образователна цел и трябва да го съгласувам с министерствата на образованието и културата, за да се покаже, че има друга музика извън чалгата и хип-хопа.

- Имам информация, че турнето ти върви при голям успех.

- Да, при това съвпада с 80-годишнината от рождението на Краля на рока, която цял свят отбелязва. И естествено аз, като един почитател на Елвис Пресли, също давам своя дан. Но си позволявам освен негови песни, да изпълнявам и други хитови парчета от онези години - на Том Джоунс, Рей Чарлз... и мои парчета, като "Това е хит", чиято английска версия преди 10 години беше стигнала второ място в класацията на MTV Europe World Chart Express.

- Когато направи парчето и издаде албум, това не беше ли опит да избягаш от образа на Елвис?

- Да, направих опит, но много хора ме питаха кому е нужно това, все пак съм единственият ала Елвис Пресли в България. Имам и втори албум, в който има и дуетни парчета с Даниела Златанова и с Лейди Би, но не съм го издал, защото не виждам смисъл в това. И друго, какъв е смисълът да правиш нови парчета, като родните радиа не ги въртят. Пускат предимно чужда музика или само песни на определени хора. Така човек губи ентусиазъм да твори. Това е все едно да създадеш дете и да го оставиш в сиропиталище или на произвола на съдбата.

- Мариела, мисля, че ти си моторът във вашето семейство?!

Цецо: Да, ама аз съм кубето на семейната кола. Плюс това й давам възможност и тя да се развива - ето, издаде стихосбирка.

Мариела: Моторът съм, защото той като творческа личност е по-чувствителен. Когато се върнахме в България, имаше един вакум от две-три години, докато се ориентираме какво да правим. И тогава поех ролята на мениджър на Цецо. Но, ще подчертая, че Америка за нас беше голяма школа по оцеляване - бяхме много млади и там все едно бяхме като в казарма - дисциплина, труд, точност. Много българи идват в САЩ с илюзията, че там нещата се случват от раз, но не е така.

- Първата процедура по ин витро излезе неуспешна.

Мариела: Направихме я четири дни преди да отлетим за Тенерифе. Покрай багажите и екшъна наруших някои лекарски предписания и опитът излезе неуспешен. Оказа се много пипкава тая работа, не е от днес за утре, а аз, покрай купищата ангажименти, все отлагах да пробваме отново, докато докторът ми се накара и ми заръча най-сетне да си седна на дупето и да бременея. Слава Богу, замразените клетки от първия опит при втория се прихванаха и сега се радваме на нашето момиченце.

Д-р Тотко Найденов: Сифилистици, шизофреници и параноици водят Втората световна война

* Милиони невинни жертви загиват заради безумните им решения, заклеймява авторът на книгата "Болестите и сексът на държавниците"

Най-кървавите събития през отминалия ХХ век безспорно са Втората световна война (общо над 50 млн. жертви, 28 млн. от които от бившия Съветски съюз), предхождащата я Първа световна война (отнесла 10 млн. човешки живота), Гражданската война в Русия (13 млн.), организираният от Сталин масов глад в Украйна - Голодомор (7 млн.), атомните бомбардировки над Хирошима и Нагазаки (над 200 000).

Втората световна война се води от тежко болни хора, твърди д-р Тотко Найденов, гл. редактор на в. "Български лекар", специалист по социална медицина, автор на книгата "Болестите и сексът на държавниците". С него разговаряме за душевните и физическите недъзи на властелините на света.

- Д-р Найденов, като лекар твърдите в книгата си, че водачите на Гражданската война в Русия и на яростно воюващите страни през Втората световна война до един са тежко болни. Да започнем от Ленин - от какво точно е страдал?

- Владимир Ленин (1870-1924) има, заложено наследствено, много лошо здраве. Баща му, единият от братята и двете му сестри умират, като него, около 54-55 г. от исхемични инсулти, предизвикани от генерализирана и мозъчна атеросклероза. При Вожда тя е особено напреднала в лявото мозъчно полукълбо и - медицински неизбежно - му довежда в тази зона един след друг 4 инсулта. Още при първия получава частична парализа вдясно и почти пълна неспособност да говори. Осем месеца след него го сполетяват и останалите, напълно деградира, предимно мучи като безсловесно говедо. При аутопсията му откриват втвърдени артерии в основата на черепа и тромбоза на лявата сънна артерия, както и размекване на мозъка. Лично комисарят на здравеопазването Семашко потвърждава данните от аутопсията наивно, но откровено: "Склерозата на мозъчните съдове на Владимир Илич е стигнала толкова далеч, че са калцирани. При докосване с пинцета звукът е, сякаш че се докосва камък. Стените на много кръвоносни съдове са толкова удебелени, че през отвора не може да мине дори косъм. Така цели части от мозъка са били лишени от свежа кръв".

- И Сталин допринася за изтребването на милиони...

- Най-добрият ученик и последовател на кървавото чудовище Ленин безспорно е Йосиф Сталин (1879-1953). "Геният на народите" води неразумен нездравословен начин на живот - пуши, не се движи, почти всяка вечер гуляе. Като Илич е хипертоник със силно изразена обща и мозъчна атеросклероза, и умира, подобно на него, от инсулт (само че хеморагичен, от кръвоизлив) в същото ляво полукълбо. Той му е втори (първия получава в края на 1945 г., преизтощен от войната, но го преодолява). При аутопсията виждат, че лявата му сърдечна камера е хипертрофирала - неоспорими данни за дълго протичала хипертонична болест, която диктаторът изобщо не наблюдава и не контролира поради вечния си страх и недоверие дори към лекарите.

- Да погледнем и на запад - друга важна фигура по време на Втората световна война е Чърчил. Той как е бил със здравето?

- Английският дебелак-алкохолик Уинстън Чърчил (1874-1965) е роден недоносен в 7-ия месец и едва оцелява. От младини води самоубийствен нездравословен живот - чревоугодник и дебелак, на обед задължително пресушава поне половин бутилка вино - бордо или бургундско; приключва го с порто; следобед гаврътва първото си уиски със сода или лед, последвано от бутилка шампанско; накрая, преди лягане, лисва в гърлото си и чаша коняк "Наполеон". Когато е в настроение или на делова среща, предпочита руска водка с черен хайвер. Хаванските пури не слизат от устата му - пафка ги по 15-ина дневно. И без лекарски преглед е ясно, че е хипертоник и алкохолик с омазнен черен дроб, което е неизменно съчетано с обща атеросклероза.

И още...

Райна залюби мулат, Фейс-Бойко - певица

Кой гръмна римския легионер Венета Райкова?

В края на живота си Дико Илиев ослепява

Агитките на ЦСКА и "Левски" подновиха пуническата война

Д-р Михаил Елмазов присажда зъби още през 1898 г.

Батко невинен за братските сделки

Многоженството води до инфаркт

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица