Капитанът на ЦСКА Валентин Илиев: Обмислям евентуално отказване от футбола

Валентин Илиев загатна за край на кариерата си пред Ring.bg. Бранителят на ЦСКА все по-често е измъчван от контузии и това го е накарало да се замисли за спиране с футбола. Решението му все пак не е окончателно:

"Ако продължават така нещата, ще ми се наложи да спра заради здравословното ми състояние"

"Не искам да давам прогнози. Има увреждане на капсулата на глезена. Надявам се да се оправя възможно най-скоро. "

"Обмислям евентуално отказване от последната контузия, която получих срещу Литекс. Свикал съм да не се предавам, но напоследък претърпях доста операции. Все пак идва един момент в живота на футболиста, когато не всичко опира до желание, а до здравословната възможност."

"Не съм коментирал това с никой, защото това решение не е окончателно. Ще спра само при положение, че контузиите зачестят. Ако остана здрав и мога да помагам на отбора, бих го направил. В последната година обаче не бях 100% и така не помагам нито на себе си, нито на отбора. По-добре да играят напълно здрави момчета, които да дават 100% за отбора."

Вальо Илиев изтъкна, че никой от ръководството на ЦСКА не му е предлагал какъвто и да е пост в клуба:

Искам да спрат тези спекулации. И аз чух много неща на стадиона, много подхвърляния, но до този момент никой ръководител в ЦСКА не е говорил с мен за какъвто и да е пост в клуба. Засега съм футболист и голямото ми желание е да помогна на отбора си. Ако не съм здрав - приключвам кариерата си и животът продължава.

Капитанът на ЦСКА бе попитан дали има някаква надежда, че клубът може да бъде спасен:

"Имаме уверението на Ивайло Манджуков, че ще се направи всичко възможно клубът да бъде спасен и да си стъпи на краката. Хората правят всичко възможно и да се надяваме, че ще успеят и всичко ще си дойде на мястото. Не мисля, че трябва да имаме някакви оплаквания, защото ръководството прави всичко възможно да изплаща задълженията"

Идването на Любослав Пенев на поста старши-треньор води до импулс в отбора, според централния защитник:

"Виждам отбора да е по-уверен откакто дойде Любослав Пенев. Видя се и в последния мач. Дано да заиграем все по-уверено."

"Надявам се да повярваме в себе си, защото имаме необходимите качества да постигнем успех срещу Лудогорец. Не искам да коментирам дали Лудогорец е шампион. Ние гледаме нашия отбор."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ