Министърът на спорта Красен Кралев ще открие реновиран терен и европейското за юноши в Стара Загора

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще открие реновираното футболно игрище на клубната база на ФК „Верея“ – „Трейс Арена“ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Церемонията ще се състои утре, 6 май, от 17 часа. В 18 часа на стадион „Берое“ министър Кралев ще участва в откриването на европейското първенство по футбол за юноши до 17 г.

ММС финансира проекта с 350 000 лв. Теренът е определен от Българския футболен съюз за един от тренировъчните стадиони, на които ще провеждат подготовката си отборите по време на Европейското първенство за юноши до 17 г. Игрището е проверено и сертифицирано от експерти на УЕФА.

Тренировъчното футболно игрище на „Трейс Арена“ е с размери 105/65 м. То е в непосредствена близост до основния централен терен, на който се провеждат мачове от „Б“ група. В проекта са извършени строително-монтажни дейности, които подобряват материалната база на спортен комплекс „Верея“. Подменена е настилката на тренировъчното игрище от естествена с изкуствена трева, доставени и монтирани са футболни врати и скамейки за резервните играчи и треньорите, разчертано е игралното поле.

Съгласно последните проучвания и предписания, терени на които ще се полага изкуствена настилка трябва да имат в основата си от два до три пласта добре валирана трошено-каменна фракция с дебелина на пластовете до 20 см., като най-горният слой е със ситната, дребната фракция. Това предотвратява много тежки контузии и наранявания, които се получават при игрища с основа от бетон или асфалт. Изкуствената трева е от последен клас с размери 50 мм. Тревната настилка е положена върху ударопоглъщаща настилка с дебелина от 8 до 10 мм.

След приключване на Евро'2015 теренът ще се използва за провеждане на спортно-тренировъчна и учебно-възпитателна работа на спортистите от футболен клуб „Верея“, на децата и подрастващите от детско-юношеската школа и за провеждането на регионални, държавни и международни прояви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт