Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Министърът на спорта Красен Кралев ще открие реновиран терен и европейското за юноши в Стара Загора

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще открие реновираното футболно игрище на клубната база на ФК „Верея“ – „Трейс Арена“ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Церемонията ще се състои утре, 6 май, от 17 часа. В 18 часа на стадион „Берое“ министър Кралев ще участва в откриването на европейското първенство по футбол за юноши до 17 г.

ММС финансира проекта с 350 000 лв. Теренът е определен от Българския футболен съюз за един от тренировъчните стадиони, на които ще провеждат подготовката си отборите по време на Европейското първенство за юноши до 17 г. Игрището е проверено и сертифицирано от експерти на УЕФА.

Тренировъчното футболно игрище на „Трейс Арена“ е с размери 105/65 м. То е в непосредствена близост до основния централен терен, на който се провеждат мачове от „Б“ група. В проекта са извършени строително-монтажни дейности, които подобряват материалната база на спортен комплекс „Верея“. Подменена е настилката на тренировъчното игрище от естествена с изкуствена трева, доставени и монтирани са футболни врати и скамейки за резервните играчи и треньорите, разчертано е игралното поле.

Съгласно последните проучвания и предписания, терени на които ще се полага изкуствена настилка трябва да имат в основата си от два до три пласта добре валирана трошено-каменна фракция с дебелина на пластовете до 20 см., като най-горният слой е със ситната, дребната фракция. Това предотвратява много тежки контузии и наранявания, които се получават при игрища с основа от бетон или асфалт. Изкуствената трева е от последен клас с размери 50 мм. Тревната настилка е положена върху ударопоглъщаща настилка с дебелина от 8 до 10 мм.

След приключване на Евро’2015 теренът ще се използва за провеждане на спортно-тренировъчна и учебно-възпитателна работа на спортистите от футболен клуб „Верея“, на децата и подрастващите от детско-юношеската школа и за провеждането на регионални, държавни и международни прояви.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете