Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

ВСС отстрани временно окръжния прокурор на Плевен

Изображение: Pixabay

По предложение на главния прокурор на Република България, административният ръководител на Окръжна прокуратура – Плевен Иво Радев, е временно отстранен от заеманата от него длъжност.

Решението на Висшия съдебен съвет/ВСС/ е от 30 април 2015 г. като в протокола от заседанието се уточнява, че отстраняването на Радев е до приключване на воденото срещу него наказателно производство. Предложението беше внесено ден преди това от главния прокурор Сотир Цацаров, съобщи Дарик.

На 21 април 2015 г. Иво Радев беше обвинен, за това че в периода 13 юни 2014 г. – 17 юни 2014 г., в Съдебната палата на град Плевен е склонявал прокурор Снежана Георгиева /от същата прокуратура/ да наруши свое служебно задължение във връзка с правораздаването/престъпление по чл. 289 пр. 2- ро от НК/.

На 5 юни 2014 г. прокурор Георгиева е изготвила и внесла в Окръжен съд – Плевен предложение за групиране на наложени наказания лишаване от свобода на многократно осъждания Ивайло Ячков. Прокурор Георгиева е направила искане до съда определеното общо най- тежко наказание на Ячков да бъде увеличено с една втора, каквато възможност е предвидена в чл. 24 от НК.

В периода 13 – 17 юни 2014 г. административният ръководител Радев е склонявал прокурор Георгиева, в разрез с принципа, установен в чл. 14, ал.1 от НПК, да промени вътрешното си убеждение и да не поддържа в съда искането си за увеличаване на определеното общо наказание на Ячков. Радев е настоявал на осъденото лице да се наложи единствено определеното общо най- тежко наказание.

След обвинението, спрямо Иво Радев беше взета мярка за неотклонение „Парична гаранция” в размер на 3 000 лв.

Веднага след повдигнатото обвинение, адвокат Георг Спартански – единият от защитниците на административния ръководител на Окръжна прокуратура – Плевен сподели, че според Иво Радев, безусловно в повдигнатото обвинение срещу него от Софийска градска прокуратура са намесени лични отношения на базата на това, че прокурор Снежана Георгиева, както и Иво Радев и други прокурори са били кандидати за поста Административен ръководител на Окръжна птокуратура – Плевен преди 3 г. и половина.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете