Президентът Радев на среща с Цао Дзиенмин: За България Китай е важен партньор

Разбиха две високотехнологични наркооранжерии край Варна (СНИМКИ и ВИДЕО)

Катастрофа ограничи движението край гара Бяла

Мъжът, намерен мъртъв край Вълкосел, е бил убит Лицето му било обезобразено, а тялото с множество травми и наранявания

Изстреляха космически апарат към Меркурий (ВИДЕО)

Полицейска акция в циганския квартал „Надежда“ в Сливен Блокадата беше посрещната с протести заради сватбите в петък вечер

Корнелия Нинова: Цялата данъчна и осигурителна политика на правителството е удар върху най-бедните и слабите

Емил Караниколов: За първото полугодие на 2018 г. търговията с Китай се увеличава с 22%

Тежко остава състоянието на 25-годишния мъж, хвърлил се върху релсите в метрото След инцидента той е с фрактура на ръката и загуба на долен крайник

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Над 60 загинали и десетки ранени, след като влак се вряза в хора в Индия

Спират за два часа движението на всички МПС-та през Ришкия проход днес

Приходите от международен туризъм у нас нарастват със 7,2% за периода януари-август 2018 г. Рекордните резултати през последните три години не са случайни, заяви министър Николина Ангелкова

Пожар горя в изоставената сграда на бившия Винпром в Нова Загора

Вицепрезидентът Илияна Йотова в Будапеща: Наша мисия е да възстановим българското училище „Христо Ботев“

ВСС отстрани временно окръжния прокурор на Плевен

По предложение на главния прокурор на Република България, административният ръководител на Окръжна прокуратура – Плевен Иво Радев, е временно отстранен от заеманата от него длъжност.

Решението на Висшия съдебен съвет/ВСС/ е от 30 април 2015 г. като в протокола от заседанието се уточнява, че отстраняването на Радев е до приключване на воденото срещу него наказателно производство. Предложението беше внесено ден преди това от главния прокурор Сотир Цацаров, съобщи Дарик.

На 21 април 2015 г. Иво Радев беше обвинен, за това че в периода 13 юни 2014 г. – 17 юни 2014 г., в Съдебната палата на град Плевен е склонявал прокурор Снежана Георгиева /от същата прокуратура/ да наруши свое служебно задължение във връзка с правораздаването/престъпление по чл. 289 пр. 2- ро от НК/.

На 5 юни 2014 г. прокурор Георгиева е изготвила и внесла в Окръжен съд – Плевен предложение за групиране на наложени наказания лишаване от свобода на многократно осъждания Ивайло Ячков. Прокурор Георгиева е направила искане до съда определеното общо най- тежко наказание на Ячков да бъде увеличено с една втора, каквато възможност е предвидена в чл. 24 от НК.

В периода 13 – 17 юни 2014 г. административният ръководител Радев е склонявал прокурор Георгиева, в разрез с принципа, установен в чл. 14, ал.1 от НПК, да промени вътрешното си убеждение и да не поддържа в съда искането си за увеличаване на определеното общо наказание на Ячков. Радев е настоявал на осъденото лице да се наложи единствено определеното общо най- тежко наказание.

След обвинението, спрямо Иво Радев беше взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 3 000 лв.

Веднага след повдигнатото обвинение, адвокат Георг Спартански – единият от защитниците на административния ръководител на Окръжна прокуратура – Плевен сподели, че според Иво Радев, безусловно в повдигнатото обвинение срещу него от Софийска градска прокуратура са намесени лични отношения на базата на това, че прокурор Снежана Георгиева, както и Иво Радев и други прокурори са били кандидати за поста Административен ръководител на Окръжна птокуратура – Плевен преди 3 г. и половина.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.