10 000 на старта на Евро 2015

Пълен стадион се очаква днес в Стара Загора за мача на откриването на Евро 2015. Първенството за юноши до 17 г. стартира часове по-рано, но двубоят България - Хърватия на стадион „Берое“ ще сложи тържественото начало.

Церемонията е от 18 ч, а час по-късно е мачът. Откриването ще уважат премиерът Бойко Борисов, спортният министър Красен Кралев, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, президентът на БФС Борислав Михайлов, посланикът на първенството Стилиян Петров, екзекуторът на Франция Емил Костадинов и Гошо Гинчев.

Еуфорията в града е голяма. Очаква се този мач да бъде и най-посетен от цялото първенство. Над 1000 ще са само децата от школите на няколко отбора в региона, които получиха безплатни билети от БФС. Така ще се процедира и за двубои от следващите дни на европейското.

Футболистите от националния тим ще изритат топки в публиката преди старта, а се планира и изненада с изпълнението на химна на България. Ще има и игри с феновете, които вече са традиционни за инициативите около Евро 2015. В двата фен парка в Стара Загора и Бургас десетки запалянковци спечелиха билети за мачовете с участие в някоя от любопитните игри.

Хърватите са фаворит в мача днес, след като направиха три победи от три мача в елитния рунд на квалификациите. В атака голямата заплаха за българите ще е дуото Давор Ловрен - Никола Моро, което играе зад чистата деветка Карло Маич. И тримата са футболисти на „Динамо“ (Загреб), а Ловрен е брат на защитника на „Ливърпул“ Деян Ловрен.

Треньорът на българите Александър Димитров обаче обеща атакуващ футбол и игра без страх. Именно на стадиона в Стара Загора с този наставник преди 3 години тимът ни до 17 г. удари с 1:0 тогавашния първенец на Европа Испания. Сега младите „фурии“ пак са в нашата група (четвъртият тим е Австрия).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ