Варненка: Помощ, строители ми събарят покрива!

Варненка се оказа в невероятната ситуация да вика полиция, за да бъде спряно събарянето на покрива на собствената й къща. Пред „Петел“ тя разказа, че останала изумена в ранния следобед днес, когато се върнала от работа и видяла, че строители са смъкнали керемидите на постройката. При опит да ги спре, те й отговорили: „Шефът ни каза да събаряме!“ и продължили работа.

Строителната драма се разиграва в самия център на Варна. Имотът, в който се извършва неразрешеното събаряне, е на ул. „Воден“. Керемидите са махнати от работници на строеж, който е с адрес на успоредната ул. „Иван Вазов“. Сградата на пострадалата гражданка е в съседство с новата сграда, която още не е завършена.

Собственичката на махнатите керемиди се оплака, че те са сложени едва миналото лято, след като направила ремонт на постройката. Тя освен това няколко пъти правила проверки за сградата, която се строи в съседство с имота й. От район „Одесос“ я уверили, че новата сграда и нейната постройка са на калкан, според проектите и издадените разрешения. 

„Сега виждам, че строителите правят прозорци и дори тераса и вероятно затова искат да съборят покрива. Задната стена на постройката я събориха миналата пролет“, разказа варненката, която не вижда друго разрешение на ситуацията, освен намесата на полицията и медиите.

Час след подадения сигнал за събарянето на чужд покрив, органите на реда не бяха реагирали, а строителите си продължаваха поставената от шефа им задача. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони